[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 22. 7. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Istraga protiv sudija Trgovinskog suda zbog mita

Jedna u zatvoru, druga u bekstvu

BEOGRAD - Sudija Mirjana Đurišić, koja je sa koleginicom Trgovinskog suda u Beogradu, Milojkom Zeković, osumnjičena za primanje mita, saslušana je pred istražnim sudijom Okružnog suda Mladenom Anđelkovićem, koji joj je odredio pritvor do 30 dana kako ne bi uticala na svedoke, potvrđeno je juče "Glasu" u Palati pravde. Đurišićeva je negirala je da je na bilo koji način umešana u aferu uzimanja 80.000 evra, od direktora kruševačkog "Rubina", koliko je sudija Zeković, zahtevala radi donošenja povoljne presude u sporu sa preduzećom "Kosimeks".

Đurišićeva se po odobrenju sudije Anđelkovića, kratko vreme lečila na neuropsihijatriji Kliničko - bolničkog centra "Bežanijska kosa" zbog teškog psihičkog stanja u koje je zapala posle privođenja 9. jula. Njen advokat Vladan Vukčević izjavio je za "Glas" da je Đurišićeva smeštena u zatvorsku bolnicu jer je naglo izgubila kilažu.

Otišla na more

Advokat Milojke Zeković, Svetozar Pavlović, kaže da nema informaciju da je Zekovićeva u bekstvu, već da je na odmoru.
- Nisam sa njom u kontaktu jer su joj isključeni telefoni, ali mi je jedan njen prijatelj javio da je sa decom otišla na odmor - kazao nam je Pavlović, navodeći da nije dobio još rešenje o određivanju pritvora.

On je rekao da njemu i kolegu Vojislavu Nediću, koji brani Đurišićevu, nije iz predmeta jasno na osnovu čega je ona osumnjičena za saučesništvo. Prema informacijama iz Okružnog suda, sudija Zeković se nalazi u bekstvu u Crnoj Gori, ali za njom još nije raspisana poternica. Sudija Anđelković je rekao da će, ukoliko se Zekovićeva ne odazove pozivu, poternicu naknadno raspisati.

Zbog sumnje da je za tražio i dobio mito 10.000 evra, u pritvoru je od 9. jula profesor Pravnog fakulteta Aleksandar Jakšić, stručnjak u oblasti međunarodnog i trgovinskog prava. On je na saslušanju rekao da su obeležene novčanice koje je primio, ustvari naknada za zastupanje "Rubina".

Osim njega, u pritvoru je i advokat Bojan Janković. Istraga se danas nastavlja saslušanjem direktora "Rubina", ključnog svedoka optužbe, a sutra je planirano i ispitivanje drugih svedoka.

D. Ćuruvija


vesti po rubrikama

^hronika

17:30h

Vučković i Kolašinac tvrde da su žrtve montiranih procesa

17:42h

Bajram Arifi u pritvoru

17:55h

Srbi osuđeni zbog pljačke dijamanata

18:10h

Žagubica: Nerasvetljena smrt

18:17h

Građani Kuršumlije u šoku posle iznetih sumnji o seksualnom zlostavljanju petogodišnjeg deteta

18:25h

Zbog malverzacija Sudija Kljajević pod istragom

18:35h

Istraga protiv sudija Trgovinskog suda zbog mita

18:44h

Niš: Prodavao doze heroina

18:56h

Opljačkao MZ "Palilula"

23:40h

Auto uleteo u Mekdonalds

 


     


FastCounter by LinkExchange