[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 22. 7. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Majka Slavica Jelić

Građani Kuršumlije u šoku posle iznetih sumnji o seksualnom zlostavljanju petogodišnjeg deteta

Prijatelji silovali mališana

Tek posle priznanja jednog 10-godišnjeg dečaka da se svlače na jednoj livadi, Đorđe se poverio majci da su ga stariji dečaci dirali po zadnjici. Lekari su utvrdili povrede rektuma, a psihijatar je dečaku prepisao sedative

KURŠUMLIJA - Slavica Jelić iz Kuršumlije podnela je krivičnu prijavu protiv četvoro maloletnika i optužila ih da su seksualno zlostavljali njenog petogodišnjeg sina Đorđa. Međutim, Okružno tužilaštvo u Prokuplju odbilo je da pokrene postupak, jer su osumnjičeni maloletnici mlađi od 14 godina i ne podležu krivičnoj odgovornosti. Jelićeva najavljuje da će protiv roditelja maloletnika podneti privatnu tužbu, a pomoć u utvrđivanju istine ponudio joj je i Odbor za zaštitu ljudskih prava iz Leskovca.

- Nisam ni slutila šta se dešava sa Đorđem. Doduše, nekoliko puta došao je kući uplakan i žalio se da ga bole ruke i noge. Takođe, odbijao je da se u obdaništu druži sa starijom decom. Prvi put sam posumnjala da nešto nije u redu sredinom maja kada je grupa dečaka iz komšiluka pozvala Đorđa da se igraju na livadi zvanoj "Dolić". Deca su se čudno ponašala, pa sam posumnjala da si iza te igre nešto krije. Pitala sam ih kako se oni tamo igraju i jedan desetogodišnjak je priznao da se svlače i da rade neke stvari na koje su ih naterali stariji drugovi - priča Jelićeva.

Tajanstveni učesnik

Jelićeva tvrdi da je od dece saznala da se sa njima "igrao" i jedan mladić od 16 godina. Ona izražava sumnju da on ima najviše udela u ovom događaju.
- Očekujem od tužilaštva da utvrdi identitet ovog mladića i njegovu eventualnu odgovornost za stradanje mog sina - kaže Jelićeva.

Đorđe se tek tada poverio majci i požalio se da su ga stariji dečaci svlačili i dirali po zadnjici. Jelićkinu sumnju da sve, ipak, nije bilo tako bezazleno, potvrdile su krvave mrlje na dečakovom donjem vešu. Lekari Klinike za dečju hirurgiju u Nišu, kojima se obratila radi utvrđivanja zdravstvenog stanja deteta, nisu otkrili neposredne tragove koji bi upućivali na seksualno zlostavljanje, što majka pripisuje činjenici da je lekarski pregled izvršen tek posle dvadesetak dana od sumnjivih događaja.

Međutim, utvrđen je sniženi tonus, što bi moglo ukazivati da je bilo prodiranja u rektum. Tokom psihijatrijskog pregleda utvrđeno je da dete ima psihičke poremećaje pa su mu prepisani sedativi. Radi dalje dijagnoze, Đorđe je upućen u Zavod za sudsku medicinu u Nišu. Međutim, ova ustanova je odbila da obavi pregled sa obrazloženjem da je za to potreban policijski ili sudski nalog.

- Tražila sam ovaj dokument od policije i suda u Prokuplju, ali su me oni upućivali na kolege u Kuršumliji. Išla sam od jednih do drugih, ali nisu želeli da mi izađu u susret. Tražila sam da sama platim medicinski pregled, ni to nisu prihvatili - kaže Jelićeva.

Majka na kraju tvrdi da će bez obzira na sve nastaviti borbu za istinu kako bi krivci za patnju njenog deteta bili kažnjeni.

D. K.


vesti po rubrikama

^hronika

17:30h

Vučković i Kolašinac tvrde da su žrtve montiranih procesa

17:42h

Bajram Arifi u pritvoru

17:55h

Srbi osuđeni zbog pljačke dijamanata

18:10h

Žagubica: Nerasvetljena smrt

18:17h

Građani Kuršumlije u šoku posle iznetih sumnji o seksualnom zlostavljanju petogodišnjeg deteta

18:25h

Zbog malverzacija Sudija Kljajević pod istragom

18:35h

Istraga protiv sudija Trgovinskog suda zbog mita

18:44h

Niš: Prodavao doze heroina

18:56h

Opljačkao MZ "Palilula"

23:40h

Auto uleteo u Mekdonalds

 


     


FastCounter by LinkExchange