[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 20. 7. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tragedija u rudniku uglja "Soko" kod Sokobanje

Rudara zdrobio transporter

SOKOBANJA - Ivica Sokolović (27) iz knjaževačkog sela Gornje Zuniče, bravar u rudniku uglja "Soko" u Čitluku, kod Sokobanje, poginuo je u noći između subote i nedelje dok je bio na radnom mestu u jami.

Na njega je pao transporter za prevoz rude težak oko 800 kilograma. Tragedija se dogodila u oknu na dubini od 320 metara ispod zemlje. Kako je izjavio direktor rudnika Milorad Krstić, Sokolović je u momentu nesreće montirao grabuljasti transporter.

Tada se neočekivano otkinuo jedan od četiri ankera - uređaja koji osigurava prevoz rude. To je uzrokovalo pucanje još dva ankera. Jedan od njih je zavitlao transporter, koji se odbio i pao pravo na glavu Sokolovića, koji je na licu mesta ostao mrtav.

Uviđaj su obavili Trajan Pančevski, rudarski inspektor, i Slobodan Miletić, istražni sudija Opštinskog suda u Sokobanji. Sokolović je za sobom ostavio suprugu i dvoje maloletne dece, od 12 i dve godine. Sahranjen je u Gornjem Zuniču. U ovom rudniku se 1998. godine dogodila velika nesreća kada je poginulo 25 rudara usled eksplozije metana. Prošle godine je, takođe, poginuo jedan rudar.

Odron zatrpao dva radnika

PRIŠTINA (Beta) - Dva rudara ugljenokopa Belaćevac kod Obilića poginuli su juče ujutro u odronu velike količine zemlje, izjavio je portparol Kosovske policijske službe Refki Morina. On je agenciji Beta rekao da identitet rudara još nije utvrđen. Nesreća se dogodila 3.45 sati, kada je rudare zatrpao odron. Tela rudara su prebačena u bolnicu u Prištini gde su lekari, nažalost, konstatovali smrt. Ugljenokop Belaćevac je jedan od dva otvorena rudnika uglja, za potrebe dveju termoelektrana u Obiliću, desetak kilometara od Prištine. Rudnik Belaćevac je u sastavu Kosovske elektroenergetske korporacije kojom od 1999. godine upravlja Unmik. Promenom upravljačke strukture, svi zaposleni srpske nacionalnosti su 1999. godine napustili elektroprivredu.

S. M.


vesti po rubrikama

^hronika

17:35h

Maloletnik se utopio u Dunavu

17:47h

Tragedija u rudniku uglja "Soko" kod Sokobanje

18:01h

Kristijana goni specijalni tužilac

18:13h

Suđenje Legiji i članovima zemunskog klana odloženo za 4. oktobar

 


     


FastCounter by LinkExchange