[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 20. 7. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U naselju "13. maj" nastradao Slaviša Lakić (17) iz Novih Banovaca

Maloletnik se utopio u Dunavu

Mladić se spuštao dušekom do vode i pao. Prijatelj Ivan Dondur pokušao da ga izvuče, ali ga je on u grčevitoj borbi za život povukao za noge. Kupač Zdravko Lukić je uspeo da pomogne Donduru, ali Lakiću nije

BEOGRAD - Dunav je juče odneo još jednu žrtvu. Udavio se Slaviša Lakić, star 17 godina iz Novih Banovaca. Na kupalište kod crpne stanice u zemunskom naselju "13. maj" on je došao sa svojim drugom Ivanom Dondurom, čiji deda tu radi. Slaviši je to bio drugi put da dolazi na tu plažu da bi se rashladio i uživao u kupanju ali, nažalost, i poslednji. Tragedija se dogodila oko 13.20 sati.

Kobna igra

- Mi smo se spuštali dušekom od cevi kod pumpe do plaže. U jednom trenutku Slaviša je hteo da sedne, ali se dušek prevrnuo. Nije uspeo da se uhvati za dušek i pao je u Dunav. Pokušao sam da ga izvučem, jer nije znao da pliva. Međutim, on me je uhvatio za noge, pa sam i ja počeo da se davim - priča Ivan, vidno potresen svime što se desilo.

I on je izbegao smrt samo zahvaljujući herojstvu jednog dečaka. Petnaestogodišnji Zdravko Lukić potrudio se da tragedija, ipak, ne bude veća. Kada je video davljenje dvojice dečaka, skočio je u vodu i pomogao Ivanu. Slaviši, uprkos želji, nije mogao.

- Njih dvojica su se spuštali na dušeku. Ja sam sedeo na plaži i razgovarao sa nekim devojčicama kada sam čuo krkljanje u vodi. "Zdravko, dave se!", viknula mi je jedna žena na plaži. Video sam glavu kako viri iz vode.

Drama u Dunavu

Skočio sam i uhvatio ga za ruke, a onda stavio na dušek. Ponovo sam zaronio u vodu da nađem i drugog, ali nisam uspeo. Više puta sam uranjao u vodu, ali nije bilo rezultata. Skoro svi koji su bili na plaži pokušali su da ga nađu - kaže Zdravko.

Stanovnici ovog naselja brzo su se okupili kako bi se uverili da se njihovoj deci ništa nije desilo. Uprkos tragediji, bili su ponosni što je njihov poznanik i prijatelj pokazao takvo herojstvo. Prema rečima očevidaca, Zdravko Lukić je bez dvoumljenja munjevito skočio u vodu i pomogao davljeniku. Dao je sve od sebe da pomogne i njegovom drugu, ali nije uspeo.

Ipak, na licima svih prisutnih bila je vidljiva tuga. Nesreća je najviše potresla Ivana Dondura i njegovog dedu.
- Slaviša je bio dobar momak. Poznajem njegove roditelje i ne znam kako će ovo podneti. Pogotovo njegov otac koji je srčani bolesnik - kaže Ivanov deda, koji nije želeo da se predstavi.

A. I.


vesti po rubrikama

^hronika

17:35h

Maloletnik se utopio u Dunavu

17:47h

Tragedija u rudniku uglja "Soko" kod Sokobanje

18:01h

Kristijana goni specijalni tužilac

18:13h

Suđenje Legiji i članovima zemunskog klana odloženo za 4. oktobar

 


     


FastCounter by LinkExchange