[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 20. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Štrajkači Elektrodistribucije "Beograd" pisali premijeru Koštunici

Postavljeni direktor smenjen zbog štete

BEOGRAD - Poslovodstvo EPSa-a i dalje ne poštuje Zakon o radu, Opšti i Posebni kolektivni ugovor, Zakon o štrajku, Uredbu vlade o obezbeđivanju minimuma procesa rada... Od 2.291 zaposlenih u ED Beograd, čak 1.892 nemaju pravo da štrajkuju. Uredbom je obesmišljeno ustavno pravo na štrajk - piše u pismu koje je predsedniku Vlade Vojislavu Koštunici poslao Štrajkački odbor ED Beograd.

- Za generalnog direktora postavili ste Vladimira Đorđevića, "uspešnog menadžera" smenjenog - samo tri meseca pre novog imenovanja - zbog poslovnih promašaja i štete nanete EPS-u i državi. Štetu potvrđuje krivična prijava MUP-a u kojoj se navodi iznos od 13 miliona evra. Na čelo EPS-a ste ustoličili čoveka koji se lično bogati, dobijajući kredit za stan u poslovnoj banci u kojoj EPS deponuje sredstva, po kamatnoj stopi od pet odsto - navodi se u pismu Sindikata ED Beograd i Sindikata "Nezavisnost".

- U vrhu EPS-a i dalje je bivši generalni direktor Ljubomir Gerić, smenjen zbog afere oko uvoza struje od "čuvene" firme EFT. Gerić i dalje je na plati EPS-a, umesto da se vrati svom profesorskom pozivu. Ministar, Radomir Naumov, prošle godine je podržao štrajk radnika EPS-a koji su se borili protiv usvajanja Zakona o energetici. Sada ga daje na usvajanje Skupštini, vešto "izlakiranog", ali suštinski istog.

Odložili ste poskupljenje struje, i time smanjili EPS-u prihod za četiri milijarde dinara. To je cena kojom ste predsedničkom kandidatu, Maršićaninu kupili izborne glasove. Da li se poslovni sistem EPS-a namerno urušava i priprema za bagatelnu rasprodaju energetskom lobiju - pita premijera Sindikat i naglašava da će biti prinuđeni da dovedu radnike pred zgradu vlade 27. jula.

V. Spasić


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:23h

Raspisan treći tender za privatizaciju društvenih preduzeća na Kosmetu

17:34h

Džefri Baret: Do kraja jula odluka o šećeru

17:45h

Štrajkači EDB pisali premijeru Koštunici

17:57h

Leskovac: Manje para za potrošnju

18:05h

Guverner Jelašić: Karić platio domaće dugove državnim novcem

18:17h

Velimir Ilić: "Mobtel" pogodan za prodaju

 


     


FastCounter by LinkExchange