[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 20. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Džefri Baret, šef misije Evropske unije u Srbiji i Crnoj Gori

Do kraja jula odluka o šećeru

BEOGRAD (Tanjug) - Šef Misije Evropske komisije u Srbiji i Crnoj Gori Džefri Baret izjavio je juče da EK vrlo aktivno radi na rasvetljavanju "šećerne afere" i da će do kraja jula odlučiti da li će Srbija moći da ponovo izvozi šećer u Evropsku uniju po veoma povoljnoj tarifi ili će ostati na snazi zabrana izvoza.

"Konstatovali smo značajan napredak u nastojanju vlade da spreči prevaru, ali ima tu još dosta posla", izjavio je Baret, ističući da pre eventualne pozitivne odluke Brisela, valja rešiti još jedan problem - pitanje odštete Uniji za ono što se ranije dešavalo. S time je povezano i pitanje sklapanja ugovora o sličnim uslovima za izvoz srpskog tekstila sa ciljem da se da zamajac sada prilično zamrloj tekstilnoj industriji Srbije.

"Mi vodimo tehničke i druge razgovore o tome, istražujemo sve mogućnosti, ali sve zavisi od toga da li ćemo dobiti uveravanja da pred sobom imamo čvrstog i pouzdanog trgovinskog partnera ili ne", naglasio je Baret. Šef Misije EK u Beogradu još jednom je ponovio da Komisija marljivo radi na izradi studije izvodljivosti za integraciju SCG u EU, ali je naglasio da je jedan od važnih uslova i harmonizacija trgovinskih odnosa Srbije i Crne Gore i da u tom smislu ima pozitivnih pomaka, a to je osnivanje jedinstvenog biroa za carine.


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:23h

Raspisan treći tender za privatizaciju društvenih preduzeća na Kosmetu

17:34h

Džefri Baret: Do kraja jula odluka o šećeru

17:45h

Štrajkači EDB pisali premijeru Koštunici

17:57h

Leskovac: Manje para za potrošnju

18:05h

Guverner Jelašić: Karić platio domaće dugove državnim novcem

18:17h

Velimir Ilić: "Mobtel" pogodan za prodaju

 


     


FastCounter by LinkExchange