[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 7. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Izdavačke impresije sa Sajma knjiga na keju

Više lopova nego kupaca

Uprkos primamljivim cenama sniženim od 30 do čak 80 odsto, slabo je posećen

Ovogodišnji Sajam knjiga na keju kraj Nišave, uprkos primamljivim cenama sniženim od 30 do čak 80 odsto, slabo je posećen, a umesto pravih kupaca posećuju ga "slučajni prolaznici i lopovi", ističu radnici na nekih dvadesetak štandova domaćih izdavačkih kuća.

- Kolegenici su ukrali tašnu sa kompletnom dokumentacijom i to je jedini slučaj za sada, što ne znači da će biti i jedini - kaže Suzana Lazarević sa štanda niške "Prosvete". Kako Lazarevićeva kaže, sem te "mrlje", "Prosveta" je po prometu još i dobro prošla na ovogodišnjem Sajmu, za razliku od ostalih izdavača. Najčešći komentar zaposlenih je "katastrofa". Iako Sajam traje već 11 dana i na atraktivnom je prostoru, posećenost je izuzetno slaba. Neki misle da je razlog nezainteresovanost Nišlija za knjigu, a neki da je, ipak, u pitanju loša reklama.

- Šteta što više ljudi nije znalo za Sajam. Mislim da su presudili loša reklama i vreme godišnjih odmora. Istrošili se ljudi, kažu nam u "Dereti". A malobrojni koji i reše da obiđu ovaj Sajam na otvorenom, kupuju zaista "šarolike" knjige. Kod "Zografa" najviše "ide" popularna psihologija, Kapor, Bjelica i Benedikt. Beogradskoj "Alteri"su se najviše isplatili rečnici, pravopis, Paulo Koeljo i Mirjana Bobić-Mojsilović. Kako tvrde prodavci, knjige se kupuju po "polu i uzrastu".

- Deca kupuju lektiru, muškarci naučnu fantastiku a žene "Feng Šui", kažu nam na štandu "Alba Greke". Kod "Sagitarius buka" iz Niša najbolje su prošle knjige mudrosti, latinski citati i tako redom. Sajam je produžen, pa će po nekim informacijama trajati do četvrtka, a po nekima čak do subote.

- Više niko ništa ne zna. Kažu da će do četvrtka, neki kažu do petka, neki traže čak subotu, a neki se jednostavno spremaju da idu, u "poverenju" nam kažu prodavci. "Nemamo kraja", kažu u "Alteri" uz smeh i dodaju da će "izgleda i čitavo leto provesti na Keju".

M. Žerajić


vesti po rubrikama

^Niš

15:13h

Izdavačke impresije sa Sajma knjiga na keju

15:20h

Niška Mlekara će uskoro dobiti novog vlasnika

15:27h

Policija o proslavama mature

      


FastCounter by LinkExchange