[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 4. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Danas na Carevoj ćupriji počinje pohod na "triplu krunu"

Konačno prave trke

Glavni favoriti trogodačkog klasika su Bili Alen, Če Gile i Il Kard

Ljubitelji galopa i kasa ne bi sebi smeli da dozvole da propuste ovaj trkački dan na hipodromu kraj Careve ćuprije. Na programu, koji počinje u 15,30 sati (prva trka u 16), su po četiri galopska i kasačka okršaja. Najviše uzbuđenja očekuju se u galopskim grup trkama "Trajl Stejks" i "Internacionalnoj", kao i u kasačkom "Probnom Derbiju".

Prvi trogodački klasik, "Trajl Stejks", posle odličnog upisa, spao je na samo šest slova. Na prvi pogled izdvajaju se tri grla, Bili Alen, Če Gile i Il Kard, od kojih se očekuje da u međusobnoj borbi odluče pobednika. Bili Alen, koji je jesenas u Engleskoj plaćen 30.000 funti, danas debituje pred beogradskom publikom. Vlasnik štale "Potkovica", Aleksandar Pavlović, nada se uspehu na prvoj prepreci u pohodu na "triplu krunu".

-Bili dugo nije trčao, od nastupa u Beču u maju mesecu. Ipak, mislim da bi ovu trku morao da dobije, kaže Pavlović, za koga je glavni takmac Če Gile, dok za Il Karda smatra da "nije ozbiljan protivnik, jer je do sada imao samo jednu trku". Trener "Maklerovog" Il Karda, Petar Ćirović, ne jednom je znao da iznenadi favorite sa svojim grlima. Međutim, po njegovim rečima, Il Kard neće ići na pobedu po svaku cenu.

- On će trčati svoju trku, koliko može, bez korbača, pa šta uradi, kaže Ćirović. Na konkurenciji je da otkrije da li su ove reči samo blef iskusnog trenera ili prava taktika.

Sastav "Internacionalne trke" na 1.700 metara garantuje uzbudljivu borbu do poslednjeg skoka. Galopske zvezde poput Pikolo Partija i Karamazova, u sličnoj trci pre dve nedelje šokirao je Tajgerhart. Pored ove trojke sada je u trci i Farkad, koji je u mnogo boljoj formi od one prikazane na otvaranju sezone, a grla poput Džoker Džeka, Midl Najta, Maj Blek Horsa, Sikjuriti Tega i Trampton nikako nisu za otpisivanje.

U "Probnom Derbiju" učestvovaće trinaest kasača, među kojima su skoro svi favoriti za srebrnu potkovicu. Dvodogački i trogodački šampion Farbido od zimus je u vlasništvu štale "Sport Lajn". Farbido je odličan "na levu ruku", ali pitanje je kako će se snaći na beogradskoj stazi, gde je prošle godine trčao samo jednom i bio diskvalifikovan. Sa severa Bačke dolaze i Dora PB, Dejzi i Munja, kao i Antares, koji je poslednjih nedelja u odličnoj formi. Ada SG, Gladijator, Cilka, Lejdi Spid, pa i Litl Vest, zatvaraju krug onih koji će se boriti za najviša mesta.

Pokrovitelj kasačkih trka je Džek Deniels, dok su galoperi, izgleda, opet ostali bez sponzora. Nakon što je otkazao "Kup Sport Lajn", Đorđo Suban odustao je i od najavljenog sponzorstva galopske "Internacionalne trke". Prema rečima člana Predsedništva UGSS, Tigrana Vilotijevića, dogovor sa tradicionalnim sponzorom "Trajl Stejksa", JAT-om, najverovatnije neće biti postignut.

R. Grujić


vesti po rubrikama

^hipodrom

15:26h

Danas na Carevoj ćupriji počinje pohod na "triplu krunu"

15:33h

Ko to tamo menja propozicije?

15:41h

Siguran ples Big Dansera

 


     


FastCounter by LinkExchange