[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 4. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vito expirience day 2004

Prošlog vikenda, na vojnom aerodromu u Batajnici, održan je "VITO EXPERIENCE DAY 2004". Na tom skupu predstavnici i test-vozači "Mercedesa" napravili su simulaciju vožnje, kako na suvoj tako i na glatkoj podlozi, radi predstavljanja novog "ESP" uređaja koji će biti ugrađivan u najnoviji "vito".

Novi "vito" se ističe velikim brojem različitih modela. Dizajniran je za širok spektar zadataka u oblasti transporta robe i putnika. Tri dužine vozila, zajedno sa dve visine krova kod furgona, proširuju postojeću paletu vozila "Mercedes-Benza" u ovom segmentu. Novi "vito" nudi do 6,49 kubnih metara tovarnog prostora ili mogućnost prevoza do devet osoba.

U ponudi je pet različitih motora: tri turbo-dizel "CDI" motora od 88 do 150 konjskih snaga i dva šestocilindrična benzinska motora od 190 do 218 konjskih snaga. Svi motori snagu prenose na zadnje točkove preko šestostepenog manuelnog menjača ili petostepenog automatskog menjača.

U novom "vitu" izuzetno je visok nivo standardne opreme - centralna brava s daljinskom komandom, sistem elektronskog stabilizacionog programa (ESP), koji je povezan sa sistemom za automatsku blokadu proklizavanja prilikom kočenja (ABS), automatskom regulacijom proklizavanja prilikom startovanja (ASR), asistencijom pri kočenju (BAS) i elektronskom distribucijom sile kočenja (EBV).

Električni podizači prednjih prozora, servo upravljač podesiv po visini i dubini, vazdušni jastuk za vozača u teretnoj, a za vozača i suvozača u putničkoj varijanti, šestostepeni manuelni menjač za turbo-dizel motore, a petostepeni automatski menjač za benzinske motore.

"Daimler Chrysler SCG", u saradnji sa lizing kompanijama, svojim kupcima nudi individualna rešenja i u finansisko-ekonomskom pogledu. Lizing vam nudi mogućnost da željeno vozilo odplaćujete u vremenskom periodu, trajanja do pet godina.

Ako uzmemo u obzir da je "vito" 2003. godine u kategoriji dostavnog i kombi vozila bio najprodavaniji na prostorima Srbije i Crne Gore, "Mercedesu", verovatno, neće biti veliki problem da ovim modelom napravi još zapaženije rezultate.
U zavisnosti od modela, cena ocarinjenog novog "vita" je od 20.289 do 24.820 evra.

D. STANKOVIĆ


vesti po rubrikama

^točkovi

19:10h

Auto: Vito expirience day 2004

19:25h

Stiže "Astra karavan"

19:30h

Pranje bez vode

19:40h

"Saab" preslab za princa Frederika

 


     


FastCounter by LinkExchange