[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 30. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Subotica zanimljiva ulagačima

Pogodna za slobodnu zonu

SUBOTICA - Ulaskom Mađarske u Evropsku uniju Subotica postaje zanimljivlj potencijalnim stranim ulagačima, pre svega, zbog mogućnosti otvaranja pogona u slobodnim zonama, smatra Mirko Ostrogonac, član Izvršnog odbora SO Subotice. Ostrogonac kaže da je u Evropskoj uniji za slobodne zone bitno smanjen prostor, a da geografski položaj Subotice ima važnu ulogu jer se nalazi na samo nekoliko sati vožnje udaljena od industrijskih centara i potencijalnih ulagača, što svakako pojeftinjuje troškove proizvodnje.

- Značajan doprinos korišćenju tih komparativnih prednosti predstavljaće i brošura pod nazivom "Investirajte u Suboticu", koja je prošle sedmice predstavljena na otvaranju Agencije za podsticanje investicija u Vojvodini. Ovu agenciju su osnovali Pokrajinsko izvršno veće i GTZ-Asocijacija za tehničku pomoć iz Nemačke - kaže Mirko Ostrogonac i dodaje da se ova knjižica već prodaje u Nemačkoj.

Očekuje se da će ovo izdanje stimulisati potencijalne investitore u toj zemlji zainteresovane za ulaganja u Srbiju. Subotica je u knjižici predstavljena kao jedan od najzanimljivijih gradova za strana ulaganja.

V. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:21h

Gradonačelnik Novog Sada zatražio ostavku sekretara za urbanizam

15:30h

Novi Sad: GSP primenjuje letnji red vožnje

15:38h

Subotica zanimljiva ulagačima

15:44h

Novi Sad: Škola za buduće sportiste

   


     


FastCounter by LinkExchange