[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 30. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


GSP primenjuje letnji red vožnje

Manje vozila

NOVI SAD - Novi, letnji red vožnje Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad startovao je od juče. Ova promena reda vožnje znatno je smanjila broj autobusa na gradskim i prigradskim linijama. Naime, do juče je novosadskim ulicama radnim danom "krstarilo" 184 vozila, a po letnjem redu vožnje u pogonu će biti 167 autobusa, dok će subotom saobraćati 83, a nedeljom 85 autobusa.

Pretplatne karte

Na kioscima JGSP-a počela je prodaja julskih pretplatnih karata, kao i knjižica s letnjim redom vožnje. Julske markice se na pomenutim kioscima mogu kupiti svakog radnog dana od 5.30 do 19.30 časova. Cene i uslovi prodaje mesečnih karata ostali su isti. Učenici iz Novog Sada koji pohađaju Karlovačku gimnaziju i Srednju poljoprivrednu školu u Futogu moći će, na osnovu svojih pretplatnih karata, u julu i avgustu da kupe samo markice za gradske linije.

Letnjim redom vožnje broj polazaka na svim gradskim i prigradskim linijama je redukovan, a na linijama 1 i 5 saobraćaće po jedno vozilo više u odnosu na prošlogodišnje leto. Na svim gradskim linijama u proseku će u špicu saobraćati po osam, a van špica šest autobusa.

Na liniji br. 8, koja povezuje Novo naselje s kupalištem "Štrand", tokom leta neće biti povećan broj vozila jer je, kako kažu u GSP-u, utvrđeno da u letnjem periodu nema većih gužvi "pošto se veliki broj građana odlučuje da na "Štrand" ide sopstvenim prevozom". Što se tiče prigradskih linija, tokom leta će, zbog raspusta i godišnjih odmora, biti ukinuti svi đački polasci.

Inače, u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću ističu da će letnju sezonu iskoristiti za pripremu i "oporavak" voznog parka, kako bi početak školske godine dočekali što spremnije i svojim klijentima ponudili što komfornije uslove prevoza.

N. Ć.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:21h

Gradonačelnik Novog Sada zatražio ostavku sekretara za urbanizam

15:30h

Novi Sad: GSP primenjuje letnji red vožnje

15:38h

Subotica zanimljiva ulagačima

15:44h

Novi Sad: Škola za buduće sportiste

   


     


FastCounter by LinkExchange