[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 30. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pritisci lokalne vlasti na Turističku organizaciju

"Kolo" ostalo bez novca

BUJANOVAC - Smotra folklora pod nazivom "Kolo Bujanovac" održaće se 2. i 3. jula u Bujanovcu s prilično skraćenom listom gostujućih kulturno-umetničkih društava. Iako je planirano da, kao i ranijih godina, na festivalu narodne muzike i igara u Bujanovcu učestvuju članovi kulturno umetničkih društava iz više zemalja Evrope i SAD, u poslednji čas je većini njih otkazan poziv.

Razlog za to je, kako saznajemo od Slobodana Dimitrijevića, direktora Turističke organizacije Bujanovac, što opština iz budžeta nije pristala da izdvoji sredstva za putne troškove i smeštaj gostiju.

Voda umesto krsta

Nedavno su albanski odbornici na sednici Opštinskog veća zatražili da se sa njenog znaka skine krst, simbol manastira Sveti Prohor Pčinjski iz 11. veka, najatraktivnije turističke ponude u ovom delu Srbije, uz zahtev da njen zaštitni znak bude izvorište mineralne vode bez obeležja verskih zajednica. Zaključak Opštinskog veća usvojen je glasovima većinskih albanskih članova na sednici održanoj 1. juna.

- Od opštine smo dobili obrazloženje da nismo podneli zahtev do 15. decembra 2003. godine, kada je usvojen opštinski budžet, što nije tačno, jer smo to uradili mnogo pre tog datuma. Organizovanje festivala "Kolo Bujanovac" uračunato je u ukupne troškove za 2004. koje smo priložili još novembra prošle godine - tvrdi Dimitrijević.

Zbog odbijanja opštine da finansijski podrži festival, u poslednji čas je otkazan poziv za učešće KUD iz Norveške, SAD, Mađarske, Grčke i Poljske. Na festivalu "Kolo Bujanovac" učestvovaće od stranih izvođača samo po jedan KUD iz Bugarske i BJR Makedonije, i to po cenu da sve troškove organizacije snose članovi bujanovačkog KUD "Kolo" i eventualni sponzori, koji se još traže.

S. M.


vesti po rubrikama

^Srbija

16:14h

Loznica: Proizvođači upozoravaju da ove nedelje moraju znati cenu malina

16:20h

Bujanovac: "Kolo" ostalo bez novca

16:27h

Aleksandrovac obeležava Dan opštine

16:33h

Majdanperk: Odobren projekat "Multimedijalni pristup nastavi"

   
 


     


FastCounter by LinkExchange