[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 30. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Štrajkači u zdravstvu razgovarali s ministrom

O platama u petak

BEOGRAD - Stotinak članova Granskog sindikata zdravstva "Nezavisnost" blokiralo je juče oko deset sati pre podne Nemanjinu ulicu ispred Ministarstva zdravlja, a pedesetak muškaraca počelo je i štrajk glađu u znak protesta zbog toga što s ministrom zdravlja nije postignut dogovor ni o jednom štrajkačkom zahtevu. Paralelno sa ovim štrajkom glađu, juče je organizovan u svim zdravstvenim ustanovama i jednosatni štrajk upozorenja članova "Nezavisnosti".

Posle nekoliko sati predstavnik štrajkača ovog i Novog sindikata zdravstva primio je dr Tomica Milosavljević, republički ministar zdravlja, i u razgovoru sa njim dogovoreno je da se razgovori o štrajkačkim zahtevima nastave u petak.

Zoran Ilić, predsednik "Nezavisnosti", ponovio je juče pred novinarima zahteve štrajkača, među kojima su povećanje koeficijenata nemedicinskog osoblja, formiranje odbora za zdravstvo pri Socijalno-ekonomskom savetu Vlade Srbije, isplata zaostalih zarada, kao i potpisivanje protokola o tome da neće biti otpuštanja u zdravstvu.

- Dogovorili smo se da u tim pregovorima učestvuju predstavnici ministarstava zdravlja, finansija i za socijalnu politiku, a u znak dobre volje povući ćemo šatore iz parka preko puta Ministarstva zdravlja i prekinuti štrajk glađu. Iako je ministar tražio da zamrznemo štrajk, mi smo to odbili i svakog dana ćemo imati u ustanovama jednosatni štrajk upozorenja - izjavio je, posle razgovora u Ministarstvu, Zoran Ilić.

Njima su se u ovim razgovorima priključili i predstavnici Novog sindikata zdravstva, koji su juče pred Ministarstvom izveli protestni performans "Veliko čišćenje vlade". Iz Ministarstva zdravlja je stiglo saopštenje u kom je potvrđeno da će biti održan sastanak krajem ove nedelje, ali je negirano da štrajka u zdravstvenim ustanovama ima.
- Radi se o protestu pripadnika rukovodstva Sindikata "Nezavisnost", a ne o štrajku - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ipak, kako prenose agencije, zaposleni u delu niškog Kliničkog centra (KC) i Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici kod Niša juče su organizovali jednočasovni štrajk upozorenja.

D. Stanimirović


vesti po rubrikama

^društvo

16:23h

Na državnim fakultetima počeli prijemni ispiti

16:31h

Miloje i Božidar Gajić proveli četiri godine u kućnom zatvoru

16:40h

Protiv kasa za privatne lekare

16:49h

Sednica Narodne skupštine Srbije kasnila više od pet časova

16:57h

Štrajkači u zdravstvu razgovarali s ministrom

17:05h

Avio-mehaničari hoće zarade

17:13h

Protest oružara ispred Ministarstva odbrane

   


     


FastCounter by LinkExchange