[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 26. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Nikola Nikić čeka na dozvolu

Dečak sa tamjanom ponovo na ulici

KRAGUJEVAC - Jedanaestogodišnji Nikola Nikić, poznatiji kao dečak sa tamjanom, posle jednogodišnje pauze, ponovo po kragujevačkim ulicama i letnjim baštama prodaje tamjan. Pre godinu dana, u gotovo svim medijima, objavljena je priča o Nikoli Nikiću, dečaku koji na ulicama grada Kragujevca, po snegu i nevremenu, prodaje tamjan.

Porodični prijatelj, Goran Veljković donosio je dečaku Nikoli Nikiću tamjan i ikonice sa Hilandara, a novac tako zarađen popunjavao je kućni budžet. Nikola živi sa majkom Biljanom koja je, pre tri godine, proglašena tehnološkim viškom u "Zastavi" i prima nadoknadu u visini od oko pet hiljada dinara.

Uloga u "Ledini"

Dečak sa tamjanom privukao je pažnju i našeg poznatog glumca i reditelja Ljubišu Samardžića, koji ga je angažovao da igra jednu od glanvih uloga u filmu "Ledina". Na niškom festivalu, održanom prošle godine, Nikola je proglašen najboljim glumcem amaterom.

Svojom pričom o hrabroj borbi za egzistenciju, mali Nikola, inače, učenik Osnovne škole "Jovan Popović", osvojio je srca mnogih dobrih ljudi širom zemlje. Bravar Ratomir Milić iz Smedereva poklonio je dečaku i njegovoj majci Biljani kiosk, a Skupština grada je zatim ustupila plac na kojem je kiosk postavljen. Deca beogradskih škola prikupila su novac i uručila ga dečaku.

U međuvremenu, istekao je jendogodišnji ugovor o koripćenju zemljišta za kiosk postavljen u centru grada, i ponovo se moraju pokrenuti sve administrativne mere kako bi Nikola i Biljana mogli da rade, odnosno da majka radi u kiosku, a dečak Nikola da uči.

B. Kuljanin


vesti po rubrikama

^vesti

18:17h

Beograd: Zatvor zbog piraterije

18:26h

Kragujevac: Dečak sa tamjanom ponovo na ulici

18:34h

Dabar u Dunavu posle dva veka

18:43h

Podgorica: Godinu i po za evro i po

18:51h

PIO fond saopštio: Danas penzije

18:59h

VSO saopštio: U Vojsci 15 dana manje

   


     


FastCounter by LinkExchange