[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 26. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zatvor zbog piraterije

BEOGRAD (Tanjug) - Treći opštinski sud u Beogradu doneo je 12. maja presudu kojom je Njegoš Božović iz Beograda osuđen na pet meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zbog neovlašćenog korišćenja autorskog prava, saopštio je juče upravni odbor Antipiratske asocijacije Srbije i Crne Gore.

Božović je 18. septembra prošle godine u Beogradu, u Ulici Kralja Aleksandra, neovlašćeno, na improvizovanoj tezgi, prodavao 99 komada optičkih diskova, na kojima su se nalazili ilegalno nasnimljeni najatraktivniji inostrani filmovi. Ovo je prva sudska presuda kojom se lice koje se bavi piraterijom radi sticanja protivpravne imovinske koristi kažnjava zatvorskom kaznom.

U našim sudovima trenutno je u toku preko 200 krivičnih postupaka protiv lica koja se bave piraterijom i to u najvećem broju protiv uličnih prodavaca piratskih diskova, od čega je najveći broj postupaka u Beogradu. Takođe je značajan i broj krivičnih postupaka koji se vode protiv pojedinih lokalnih televizijskih stanica zbog "krađe" filmova.

Protiv tih biće pokrenut građansko-pravni postupak za naknadu štete, jer procene pokazuju da zbog raširene piraterije država svake godine gubi oko 80 miliona evra na ime nenaplaćenih poreza, taksi i doprinosa, istaknuto je u saopštenju.


vesti po rubrikama

^vesti

18:17h

Beograd: Zatvor zbog piraterije

18:26h

Kragujevac: Dečak sa tamjanom ponovo na ulici

18:34h

Dabar u Dunavu posle dva veka

18:43h

Podgorica: Godinu i po za evro i po

18:51h

PIO fond saopštio: Danas penzije

18:59h

VSO saopštio: U Vojsci 15 dana manje

   


     


FastCounter by LinkExchange