[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 26. 6. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Dušan Krsmanović

Izrečene presude članovima pajser brigade

Dušanu Krsmanoviću

tri godine i 10 meseci

BEOGRAD - U Okružnom sudu u Beogradu juče su izrečene presude grupi od 18 članova takozvane pajser brigade, ogranku zemunskog klana, zbog trgovine drogom, nekoliko otmica i svirepog zlostavljanja otetih. Dušan Krsmanović, koji odgovara i za umešanost u atentat na premijera Zorana Đinđića, osuđen je na tri godine i 10 meseci zbog dilovanja drogom i učešća u tri otmice.

Njegov brat Đorđe Krsmanović kao i Marko Adamović osuđeni su na po četiri godine i deset meseci zatvora, zbog trgovine drogom i dve otmice. Svim članovima grupe, osim Dušanu Krsmanoviću, juče je ukinut pritvor, što je publika propratila aplauzom.

Dragan Jakovljević dobio je tri godine i četiri meseca, a Zoran Borojević dve godine. Ostalima su izrečene presude od osam do 13 meseci, dok su Predrag Plavšić i Ivica Glavonjić osuđeni na uslovne kazne. Optužbi su oslobođeni braća Nenad i Nebojša Tomić.

Dušan Krsmanović je od 1998. do 2003. godine od Dušana Spasojevića preuzimao drogu i sa Milanom Jurišićem, protiv koga je postupak izdvojen, organizovao mrežu dilera. Novac od prodaje predavali su Spasojeviću. Nekoliko osoba su oteli i odvodili ih na zemunsko groblje ili u kuću Đorđa Krsmanovića ili Nenada Tomića. Tamo su ih maltretirali dok ih ne prinude da prodaju drogu. Pretili su im ubistvima, prebijali ih metalnim štanglama, pekli užarenim predmetima po prstima, tabanima i mošnicama.

Prebijani su često gubili svest zbog mučenja, ali su ih okrivljeni polivali hladnom vodom i nastavljali torturu. Najsvirepije je mučen Zoran Antoković, ali odbrana je navela da je njegov život sačuvao upravo Dušan Krsmanović, jer je molio Dušana Spasojevića da odustane od smrtne presude, koju mu je sam izrekao.

M. D. R.


vesti po rubrikama

^hronika

17:53h

Radnik pretučen jer je predvodio protest protiv privatizacije "PKM transporta"

18:01h

Dečak iz komšiluka oteo 1.200 dinara iz igraonice u centru Beograda

18:10h

Izrečene presude članovima pajser brigade

18:19h

Suđenje kruševačkoj grupi: Lagao, pa se pokajao

18:27h

Grupa prevaranata uhapšena zbog lažnih čekova

18:35h

Nikola Stupar optužuje policiju: Prebijen zbog dozvole

18:43h

Presuda u Nišu: Dve godine za pljačku
   


     


FastCounter by LinkExchange