[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 26. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Jaka 80" dokapitalizacijom zakonito postala većinski vlasnik

Završeni protesti radnika "Jugoremedije"

ZRENJANIN (Beta) - Protest grupe radnika Jugoremedije, koji su juče ušli u zgradu Opštine Zrenjanin, završen je dogovorom da njihovi i predstavnici lokalne samouprave u ponedeljak odu na razgovor sa predsednikom Odbora Skupštine Srbije za privatizaciju.

Takođe, Viši trgovinski sud u Beogradu doneo je rešenje kojim se potvrđuje da je makedonsko preduzeće "Jaka 80" na zakonit način izvršilo povećanje svog kapitala u "Jugoremediji", saopštila je juče pres služba "Jugoremedije".

"Viši trgovinski sud doneo je 16. juna rešenje kojim se odbija žalba tužioca Petrov Zlatinke i drugih 187 tužilaca i potvrđuje rešenje Trgovinskog suda u Zrenjaninu od 23. aprila 2004. godine", navodi se u saopštenju.

Taj sud je 26. aprila doneo rešenje u kojem se navodi da Zakon o preduzećima dozvoljava akcionarima, koji imaju minimalno 10 odsto akcija u nekom preduzeću, da ospore odluĐke akcionarskog društva, što u ovom slučaju nije ispunjeno, pa je tužba akcionara "Jugoremedije" odbačena kao nedozvoljena.

Član Štrajkačkog obora "Jugoremedije" Zdravko Deurić rekao je juče da im je predsednik tog odbora Milko Štimac obećao da će ih primiti da bi razgovarali o reviziji privatizacije te farmaceutske kompanije. Na tom sastanku od Štimca će biti zatraženo da zakaže sastanak Odbora za privatizaciju, kojem bi on prisustvovao kao predstavnik udruženja malih akcionara Jugoremedije.

Lokalno veće je juče od 10 do 12 sati organizovalo blokade magistralnih puteva iz tog grada za Kikindu, Novi Sad i Beograd kako bi skrenulo pažnju na loše stanje u kojem se nalazi zrenjaninska privreda i sve teži položaj radnika i građana.


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:30h

Radovan Jelašić: Struja pojačava inflaciju
16:38h Štrajk radnika u Industriji mermera "Venčac"

16:47h

Cena električne energije za mnoge poskupela za 26 odsto

16:59h

"Zastava" - Sopstvenim sredstvima do zdrave fabrike

17:08h

Privatizacija "Severa" ipak poništena

17:17h

Završeni protesti radnika "Jugoremedije"

17:25h

Kamate u Prokredit banci do 5,6 odsto

17:34h

Predrag Stojaković promoter 064 mreže

17:43h

Prvi voz za hrvatsko more

17:51h

Novi centar Poreske uprave
   


     


FastCounter by LinkExchange