[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 26. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Privatizacija "Severa" ipak poništena

Kontinental banka

nije naduvala dugove?

BEOGRAD - Prodaja subotičkog "Severa" nije stopirana, samo čekamo da sudski veštaci utvrde pravo stanje dugova ove firme prema "Kontinental banci", kaže Branko Pavlović, direktor Agencije za privatizaciju.

- Mala je mogućnost da su potraživanja ove banke prema "Severu"prikazana u realnom iznosu. U svakom slučaju, tender je poništen, pa čak i da se pokaže da je "Kontinental banka" u pravu, u šta sumnjam, ne bi mogla, pre raspisivanja novog tendera, ponovo da bude razmatrana ponuda austrijske firme ATB, tvrdi Pavlović.

Kako saznajemo u ovoj banci, koja više od 10 godina, što za plate ili izvozne poslove, kreditira ovo subotičko preduzeće, nije reč o naduvanim, već potpuno realnim iznosima. Bilansi banke su pod lupom privatizacionog savetnika Vlade Srbije, jer je u većinskom državnom vlasništvu.

Saša Dejanović, zamenik direktora "Kontinental banke", nije želeo da iznosi koliko im "Sever" duguje, ali je naglasio da će se u razumnom roku pronaći rešenje. Imajući u vidu da je "Kontinental" državna banka, kompromis oko dugova "Severa" moraće da ide na uštrb budžeta. Uskoro treba da bude raspisan tender za prodaju "Kontinental banke", tako da je nemoguće da su nerealno prikazani bilansi u dokumentaciji, tim pre što su rađeni prema međunarodnim standardima, tvrdi naš izvor iz ove novosadske banke.

U javnosti je objavljeno da je ova banka prikazala dugove "Severa" prema poveriocima Pariskog i Londonskog kluba u stopostotnom iznosu, iako su delom otpisani. Međutim, u ovoj banci napominju da i u okviru ova dva kluba postoje različiti poverioci i da kod nekih nema oprosta. U ovoj banci odbacuju i spekulacije da su obračunali zelenaške kamate i kažu da su nudili poslovodstvu "Severa" tri predloga o reprogramu dugova, ali da su ih oni odbacili.

Z. Mihajlović


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:30h

Radovan Jelašić: Struja pojačava inflaciju
16:38h Štrajk radnika u Industriji mermera "Venčac"

16:47h

Cena električne energije za mnoge poskupela za 26 odsto

16:59h

"Zastava" - Sopstvenim sredstvima do zdrave fabrike

17:08h

Privatizacija "Severa" ipak poništena

17:17h

Završeni protesti radnika "Jugoremedije"

17:25h

Kamate u Prokredit banci do 5,6 odsto

17:34h

Predrag Stojaković promoter 064 mreže

17:43h

Prvi voz za hrvatsko more

17:51h

Novi centar Poreske uprave
   


     


FastCounter by LinkExchange