[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 26. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Desničari protiv presude

ZAGREB (Srna,FoNet) - Kompletna politička desnica u Hrvatskoj oštro je osudila oduku Vrhovnog suda Hrvatske, kojom su pravosnažno potvrđene zatvorske kazne Tihomiru Oreškoviću (15 godina), generalu Mirku Norcu (12) i Stjepanu Granidiću (10), kojima ih je sud u Rijeci osudio zbog zločina nad srpskim civilima u Gospiću i Karlobagu 1991.

U zajedničkom saopštenju HVIDRA-e (Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata), političke stranke HIP Miroslava Tuđmana i ostalih srodnih organizacija i stranaka, izražava se "zgražavanje presudom junacima Domovinskog rata". HVIDRA poziva na masovne demonstracije podrške generalu Norcu i ostalim optuženima, jer je, kako se navodi, "presudom Norcu, Oreškoviću i Grandiću, presuđeno i Domovinskom ratu u kojem je stvorena samostalna i nezavisna Hrvatska".

Sin pokojnog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, Miroslav Tuđman, presudu generalu Norcu smatra "političkom". Aktualna hrvatska vlada ide čak i dalje od Haga, jer Hag izjednačava žrtvu i agresora, dok sadašnja vlada u Zagrebu ide i dalje od toga, prebacujući krivicu na one koji su stvorili hrvatsku državu, umesto na agresora, navodi Miroslav Tuđman, u zajedničkom saopštenju medijima sa ostalom političkom desnicom.


vesti po rubrikama

^balkan

16:43h

Pripadnici Sfora pretresli prostorije Opštinskog odbora SDS Pale

16:53h

Karemans: U Srebrenici smo bili prepušteni sami sebi

17:01h

Bluit o hapšenju Karadžića i Mladića

17:10h

Desničari protiv presude za Gospić i Karlobag

17:19h

Potvrđene kandidature za Zajednički štab oružanih snaga BiH

   


     


FastCounter by LinkExchange