[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 25. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradska vlada na poslednjoj sednici izabrala komisiju za raspodelu jeftinih stanova

Krov nad glavom za

560 evra po kvadratu

Vlasnici će biti poznati u narednih nekoliko meseci, a zgrada i stanovi biće gotovi dogodine

NOVI SAD - Na poslednjoj sednici Gradske vlade izabrana je komisija za raspodelu 200 stanova čiju će izgradnju finansirati grad, u skladu sa ranijom odlukom gradske vlasti o investiranju u jeftinu stanogradnju. Formiranje komisije ujedno predstavlja i poslednju odluku koju je bilo neophodno doneti u procesu priprema za početak gradnje, koja, prema najnovijim procenama, treba da započne tokom leta.

- Komisija će u narednih nekoliko meseci obaviti svoj posao i podeliti stanove, a onda je samo tehničko pitanje kada će zgrada biti gotova. U narednih mesec dana, Grad će preko Zavoda za izgradnju ući u posed parcele na kraju bulevara Slobodana Dučića, na kojoj će se graditi zgrada, a koju sada koristi "Gradsko zelenilo". Pošto je dokumentacija pripremljena i sredstva obezbeđena, gradnja može početi vrlo brzo posle preuzimanja placa, a onda je rok za završetak posla i useljenje prvih stanara 12 meseci - kaže predsednik Gradske vlada i inicijator čitavog posla sa izgradnjom jeftinih stanova Branislav Pomoriški.

Prema proceni sudskih veštaka, vrednost zemljišta na kojem će se graditi jeftini stanovi je 1.400 dinara po kvadratnom metru, koliko će Grad platiti svom preduzeću, s tim da će na tu cenu biti dodati i troškovi dosadašnjih ulaganja ( na placu se sada nalazi rasadnik ''Gradskog zelenila'' ) koji tek treba da budu procenjeni.

Predračunska vrednost stanova je 560 evra po kvadratnom metru, a budući vlasnici će stanove moći da otplate putem kredita na 20 godina, uz učešće od 20 odsto i godišnjom kamatom od pet procenata. Kao što smo već pisali, za 175 gradskih stanova mogu da konkurišu zaposleni u državnoj upravi, javnim preduzećima i državnim ustanovama, te učesnici ratova tokom devedesetih godina, mladi bračni parovi, zaslužni sportisti...

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

16:28h

Novi Sad: Krov nad glavom za 560 evra po kvadratu

16:36h

Danas počinje takmičenje u kuvanju riblje čorbe

16:43h

GO NDS započeo kampanju za izbore

16:51h

Subotica: Viša tehnička škola ima još mesta za brucoše
   


     


FastCounter by LinkExchange