[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 25. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


LJUBIMCI

 

Bokser ne voli lenje gazde

Ime: bokser
Idealna visina: 53-63,5 cm
Težina: 22,7-36,4 kg
Životni vek: 8-10 godina

Karakteristike: srednje veličine, kvadratast (dužina tela jednaka je visini), jakih kostiju; skladno, mršavo i mišićavo telo; široka gubica i uski stop glave, bore se mogu javiti između dugih i kupiranih ušiju koje su tesno povezane; donja čeljust je duža od gornje (predgriz); tamna maska je ograničena na područje gubice, tamnobraon oči

Narav: pas čuvar; samouveren, neustrašiv, oprezan, voli da se igra, Petar Pan psećeg sveta (zato što ostaje večito dete), izuzetno pažljiv i trpeljiv prema deci; odmeren i oprezan sa strancima, ali spremno odgovara na iskreno prijateljstvo; inteligentan, disciplinovan, privržen gazdi i ukućanima, koje gurka njuškom da bi izjavio ljubav.

Dobro se slaže sa ostalim kućnim ljubimica, ali je nepoverljiv prema neobičnim životinjama. Potreban mu je nežan odgoj i treniranje poslušnosti, u suprotnom postaje drzak i nasilan. Vodi se stomakom, ako nosite đakonije u džepu, uvek ćete ga imati u šaci. Zahtevaju mentalni i fizički napor, pa se ne preporučuju opuštenim i lenjim osobama.

Krzno: kratka i sjajna dlaka, od tamno jelenje do žute boje
Nega: energično četkanje jednom nedeljno, redovne i duge šetnje
Poreklo: nastao krajem 19. veka u Nemačkoj ukrštanjem više vrsta, uključujući mastifa, buldoga i dogu. Od buldoga nasledili manje ili veće bele pege, koje se tolerišu na grudima, trbuhu, vratu, glavi i šapama. Ime dobio po tome što u borbi napada prednjim šapama.

S. I.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

19:30h

Horoskop za petak

19:45h

Ljubimci: Bokser ne voli lenje gazde

19:50h

Ljubimci: Razumite svoju mačku

19:55h

Revija orijentalnih modela prodavnice "Delhi"

20:00h

Otvoren novi Levi's shop
        


FastCounter by LinkExchange