[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 25. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

"Nabildovano" rame: Milan
Gurović sa novom tetovažom

Foto

Već proslavljeno rame Milana Gurovića na pripreme plavih stiže obogaćeno

Čiča dobio pozadinu

Pre dve godine, Milan Gurović se na pripremama košarkaške reprezentacije pojavio sa ubrzo proslavljenom tetovažom na levom ramenu, na kojoj se vidi lik Draže Mihajlovića. Dva meseca kasnije, plavi su se sa Svetskog prvenstva u Indijanapolisu vratili sa zlatnom medaljom, u čijem osvajanju je Gurović učestvovao u ogromnoj meri (pitajte Redžija Milera).

U nedelju, kada se plavi budu okupili zarad "operacije Atina", Gurovićev Čiča imaće "društvo". Milan je ovih dana stavio još jednu tetovažu, odmah iznad srpskog đenerala. Na slici je prikazan orao koji u kandžama drži srpski grb sa četiri ocila.

Bilo bi lepo kada bi se plavi, za dva meseca, ponovo vratili sa zlatima. Ovog puta olimpijskim. Pa da odmah počnemo kampanju za narednu Gurovićevu tetovažu, koju bi stavio sledeće godine, početkom priprema za EP u Beogradu.

- Tetovaža još nije završena, nisam stigao da je odradim do kraja. Moraću kasnije - kaže kršni Novosađanin o novom ukrasu na levom ramenu. - Kao i sve prethodne, i ova tetovaža je moja privatna stvar. Nemam nikakvu nameru da nekoga provociram. Ističem svoju nacionalnu pripadnost, ponosan sam na nju, ali ne vređam nikoga.

Kao i sve prethodne, i ova Gurovićeva misija u reprezentaciji nema nikakvu zadršku. Plavima će se posvetiti od prvog dana priprema.
- Nikada nisam kasnio na pripreme reprezentacije ni jedan jedini dan, i to svi znaju. Svi znaju da sam 1998. godine hteo da se odreknem grčkog državljanstva da bih igrao za plave. Za mene je reprezentacija svetinja. Mislim da bi za svakoga trebalo da bude čast da igra za svoj narod. Za mene jeste i tako će uvek biti. Kako da ti ne bude čast kada te gleda deset miliona zemljaka i navija za tebe - zaključuje Gurović.

Šta će nam Jadranska?

Naredne sezone Gurović sigurno neće igrati u Novom Sadu. Ponude iz inostranstva se množe, tako da će protekla sezona ostati jedina u Gurovićevoj karijeri koju je proveo u otadžbini.
- Bilo mi je lepo u Vojvodini, ali mi situacija sa našom klupskom košarkom deluje pomalo neozbiljno. Pogotovu ovo sa Jadranskom ligom. To nije moj posao, ne vodim ja klubove, ne određujem ja ko će šta da igra, ali imam pravo da iznesem svoje mišljenje. A mislim da je Jadranska liga loša za srpsku košarku. Ne vodi ničemu. Eto, sledeće godine imaćemo u našoj ligi Vojvodinu, Spartak, Mašinac, Ergonom... U tim klubovima nema kvaliteta. Ostavili smo domaće prvenstvo bez kvaliteta, a podržavamo razvoj igrača drugima, Slovencima i Hrvatima. Ne znam zbog čega su naši klubovi pristali na to.

 

M. Z.


vesti po rubrikama

^sport

15:45h

Sportski direktor KK Partizan Mobtel, Dragan Todorić: Ne vidim naš interes u Jadranskoj ligi

15:55h

Danilo Mitrović: Partizan će proći isto kao i Cibona

16:10h

Živorad Anćelković: Partizan je ok

16:20h

Dejan Milojević definitivno među crno-belima

16:25h

Organizatori Olimpijskih igara odobrili zahtev našoj reprezentaciji

16:30h

Već proslavljeno rame Milana Gurovića na pripreme plavih stiže obogaćeno

16:45h

Danas plavi odbojkaši protiv Italije: Poslastica u Veroni

16:55h

Plavi vaterpolisti oslabljeni na Jenkije

17:10h

Dragan Ćirić i Nebojša Marinković pojačali Partizan

17:20h

Danas u Nionu žreb za Ligu šampiona

17:25h

Najezda potomaka Helena na Portugaliju za današnji meč četvrtfinala EP

17:35h

Vicešampion sveta ispao u prvom krugu Euro 2004.

17:40h

Trapatoni: Azuri su kao bolidi Formule 1

17:45h

Petković pravi spisak za Kirin kup

23:25h

Posle boljeg izvođenja jedanaesteraca Portugalci savladali Engleze

23:40h

Vimbldon: Zimonjić u drugom kolu
   


     


FastCounter by LinkExchange