[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 25. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Za svršene srednjoškolce počeo upisni rok na trinaest fakulteta Niškog univerziteta

Mesta za 5.475 brucoša

Po devetsto studenata upisaće ove godine Pravni i Ekonomski fakultet

Svršenim srednjoškolcima, koji žele da školovanje nastave na jednom od trinaest fakulteta niškog Univerziteta, na raspolaganju je 5.475 mesta. Najviše mesta ima na Pravnom i Ekonomskom fakultetu, koji će ove školske godine upisati po 900 novih studenata, od kojih će prvih 280 imati pravo na školovanje o trošku države dok će ostalih 620 akademsku titulu morati da plate iz sopstvenog džepa.

Građevinsko- arhitektonski fakultet ove godine će upisati 340 studenata, od kojih će polovina imati pravo na besplatno školovanje. Na Elektronskom fakultetu ima 630 mesta, od kojih 320 za budžetske i 310 za samofinansirajuće studente. Mašinski fakultet brucošima je ponudio 330 mesta, a školovanje dve trećine od ukupnog broja upisanih finansiraće država.

Prirodno-matematički fakultet na svojih pet smerova upisaće 520 studenata, od kojih će njih dve stotine morati sami da plaćaju školovanje. Na Fakultetu zaštite na radu ima 250 slobodnih mesta, od kojih 130 za studente čije se školovanje plaća iz budžeta. Fakultet fizičke kulture ponudio je 120 mesta za besplatno studiranje i još 230 za one koji će školovanje plaćati. Na Fakultetu umetnosti ima mesta za 70 studenata, ali će samo njih 38 imati pravo da se školuje o trošku države.

Na tradicionalno najpopularnijem Medicinskom fakultetu, ove godine ima samo 210 mesta, i to za buduće lekare 130, stomatologe 35 i farmaceute 45. Svi oni imaće pravo na besplatno školovanje.

Filozofski fakultet ove godine upisaće 530 novih studenata. Tehnološki fakultet u Leskovcu upisaće 120 budžetskih i 70 studenata koji će školovanje sami plaćati, dok na Učiteljskom fakultetu u Vranju ima 155 slobodnih mesta. Sedamdeset pet budućih učitelja imaće pravo na besplatno školovanje dok će ostali ovo zvanje morati sami da plate.

D. K.


vesti po rubrikama

^Niš

16:10h

Za svršene srednjoškolce počeo upisni rok na trinaest fakulteta Niškog univerziteta

16:16h

Danas kreće JAT-ov sezonski saobraćaj iz Niša

16:23h

Cene letovanja premašile džepove: Najbolje more na Nišavi

16:31h

Prijemni ispit za žurnalistiku 1. jula
        


FastCounter by LinkExchange