[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 25. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novi demanti i optužbe "Telekoma Srbija" na račun "Mobtela"

Samo Karić zarađuje

BEOGRAD - "Telekom Srbija" negirao je juče tvrdnje kompanije "Mobtel" da je izgubio bilo kakav spor ili platio ijedan dinar odštete kompaniji "Sinerdži".

U novom pismu generalnog direktora "Telekoma Srbija" Draška Petrovića navodi se da nije tačna ni tvrdnja da operateri kablovsko-distributivnog sistema (KDS) imaju pravo da koriste mrežu "Telekoma" za bilo koju vrstu javnog telefonskog saobraćaja.
- Nije tačno da "Telekom" guši poslovanje Internet provajdera, jer se, naprotiv, 90 odsto Internet saobraćaja obavlja korišćenjem okosnice "Telekoma" - navodi se u pismu.

Petrović postavlja i pitanje da li u svetu postoji telekomunikacioni operator kao "Mobtel", koji pruža usluge mobilne telefonije a da za to nije platio licencu.
- Da li bilo gde postoji kompanija, kao "Mobtel", a da i posle skoro devet godina poslovanja nije iskazala profit i svojim osnivačima isplatila dividende - pita Petrović.

On pita da li je poznato da "Mobtel" nema u svom vlasništvu savremene sisteme, već za njihovo korišćenje plaća astronomske zakupe svojim povezanim ćerka-kompanijama. Petrović, takođe pita, da li postoji kompanija kao "Mobtel", u kojoj jedan od vlasnika ima 200.000 evra mesečnu zaradu, a drugi vlasnici nikad, od njenog osnivanja do danas, nisu dobili ni jednog dinara iz dobiti kompanije.

U pismu direktora Petrovića izražava se sumnja da je sva oprema koju poseduje "Mobtel" iz inostranstva plaćena sredstvima "Telekoma" u visini od 155 miliona evra, koji su "Mobtelu" u Miloševićevo vreme poklonjeni po osnovu interkonekcije i popusta od 50 odsto za pozive iz fiksne u mobilnu mrežu 063.

"Telekom" je u periodu od 2001. do 2003. godine u telekomunikacione mreže uložio oko 528 miliona evra, a u ovoj godini će uložiti dodatnih 350 miliona. Ne postoji kompanija koja je iz sopstvenih sredstava uložila toliko u svoj razvoj - zaključuje se u pismu Petrovića.


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:09h

Vlada Srbije jednoglasno usvojila Izveštaj o vlasništvu u Kompaniji 063

16:16h

Direktori srpskih lutrija tvrde: Dinkić "izvlači" igrača na sreću

16:23h

Psihološki rat proizvođača voća i vlasnika hladnjača zbog otkupne cene traje već mesecima

16:30h

Novi demanti i optužbe "Telekoma Srbija" na račun "Mobtela"
16:38h Državi više od pola mobilne telefonije

16:47h

Vlada odobrila poskupljenje struje
   


     


FastCounter by LinkExchange