[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 25. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Direktori srpskih lutrija tvrde

Dinkić "izvlači"

igrača na sreću

BEOGRAD - Predlog zakona o igrama na sreću uništiće tri lutrije u društvenom vlasništvu i većinu priređivača igara na sreću, a sve u cilju pravljenja prostora za nekolicinu ili jednog "velikog" priređivača igara. Brzina i način na koji je Predlog zakona urađen i stavljen na usvajanje Skupštini su nesvakidašnji, a sve je to urađeno bez konsultovanja predstavnika igara na sreću. Nadamo se da zakon neće biti usvojen, jer ne odgovara ni državi, ni priređivačima igara, ni igračima - stav je svih direktora srpskih lutrija.

Prema rečima Predraga Nikitovića, generalnog sekretara "Poslovnog udruženja organizatora igara na sreću", očigledno je da novi zakon nekome odgovara, a kome - to znaju samo ministar Dinkić i njegovi saradnici. "Predlogom zakona predviđena je paušalna naplata poreza, a trebalo bi, kao što je svuda u Evropi, da se plaća porez na dobit. Na kraju, ni država neće moći da ubere onu količinu novca o kojoj priča ministar Dinkić", objašnjava Nikitović.

Prema rečima Ive Lubarde, direktora Lutrije Srbije, Predlog zakona predviđa ukidanje sva tri lutrijska društvena preduzeća i formiranje potpuno nove državne lutrije Srbije. Mi i sada poslujemo s malom zaradom, a tek tada neće biti svrhe da radimo", objasnio je Lubarda.

- Naš dug je fiktivan. I kada bi država naplatila dug, dodaje on, o kome priča ministar Dinkić, od dva do tri miliona evra, lutrije bi mogle da nastave sa radom jer imaju imovinu od 20 miliona evra - kaže Lubarda i dodaje da će likvidiranjem svih lutrija 1.500 radnika ostati bez posla.

V. S.


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:09h

Vlada Srbije jednoglasno usvojila Izveštaj o vlasništvu u Kompaniji 063

16:16h

Direktori srpskih lutrija tvrde: Dinkić "izvlači" igrača na sreću

16:23h

Psihološki rat proizvođača voća i vlasnika hladnjača zbog otkupne cene traje već mesecima

16:30h

Novi demanti i optužbe "Telekoma Srbija" na račun "Mobtela"
16:38h Državi više od pola mobilne telefonije

16:47h

Vlada odobrila poskupljenje struje
   


     


FastCounter by LinkExchange