[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 25. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Šta je 16 francuskih motociklista iz udruženja "Duh orla" videlo u našoj prestonici na putu kroz Evropu

"Harlijeva" tutnjava

Cilj "Orlova" je da obiđu ceo svet motorom i da u svim državama okupe ljubitelje "harlija"

U ranim jutarnjim satima neobična povorka krenula je put Podgorice, a potom redom preko Dubrovnika, Zagreba, LJubljane i Italije, vratiće se 30. juna u Francusku
Putujući po gradovima sveta u okviru evropske turneje grupa francuskih motociklista "Harli Dejvidson" posetila je prvi put Beograd.

- Krenuli smo 17. juna iz Francuske, iz Sejnoda, potom smo prošli Bratislavu, Beč i Budimpeštu i, evo, došli do vas. Cilj nam je da obiđemo ceo svet motorom i u svim državama okupimo ljubitelje "harlija" - kaže Karim Baka, vođa grupe koja, godinama okupljena u društvu "Duh orla", krstari drumovima.

Protutnjavši beogradskim bulevarima, praćeni čeznutljivim pogledima ljubitelja motora, "drumske krstarice" su se parkirale na pristaništu Turističke organizacije Beograda kod hotela "Jugoslavija". Da parking lako postaje izložbeni prostor dokazali su naši sugrađani okupivši se oko motora.

- Ovaj je neverovatan, šteta jedino što nije "čoper". Košta sigurno preko trideset hiljada evra - komentariše Dunja Milutinović, sedamnaestogodišnja gimnazijalka, sa svojim prijateljem Nemanjom. NJih dvoje nemaju para za motor, ali svoju odanost "harliju" pokazuju skupljajući makete. Imaju ih dvadesetak, a cenu od 450 dinara po kojoj se prodaju već nekako mogu da podnesu.

Stariji su nešto konstruktivnije posmatrali postavku i preračunavali kako od mnogo jeftinijeg, a i dalje popularnog "emzejca" za dodatne dve-tri hiljade evra mogu da dobiju nešto slično.

Dok su se domaći oduševljavali, ali i preračunavali goste su predstavnici TOB poveli na vožnju brodom i razgledanja grada sa reke. Nakon upoznavanja sa istorijom i kulturom trebalo je goste i nahraniti, a restoran "Galeb" na zemunskom keju pokazao se kao idealno mesto. Uz nacionalnu kuhinju, dobre ćevape, ribu sa roštilja i domaće pivo putnici iz Šampanje ubrzo su zaboravili na vina iz rodnog kraja.

U ranim jutarnjim satima neobična povorka krenula je put Podgorice, a potom redom preko Dubrovnika, Zagreba, Ljubljane i Italije, 30. juna vratiće se 30. juna u Francusku.

Miris vetrova

- Osetimo svaku sredinu kroz koju prolazimo, miris svake zemlje i grada. U tome je razlika između užitka u krstarenju motorima i komfora avionskog ili automobilskog saobraćaja. Samo oni koji na ovaj način odluče da upoznaju svet mogu da razlikuju države po mirisu vetrova - objašnjava Patrik iz Luksemburga, dok oduševljeno fotografiše sve pored čega brod Turističke organizacije Beograda prolazi. Oduševljen je gradom o kome je poslednjih godina dosta slušao, lepim ljudima, a naročito našim fantastičnim pivom.

Američki ponos

Dva brata Dejvidson i Vilijam Harli, radnici Fabrike lokomotiva i vagona u Milvokiju, pre više od sto godina svoj san ostvaruju osnivanjem firme za proizvodnju motora "Harli-Dejvidson motor kompani".

Od te 1903. godine dečački san dva brata ljubitelja motora sanjaju sa njima mnogi širom sveta, a njihov motor postaje jedan od simbola Amerike.


B. Bošnjak


vesti po rubrikama

^Beograd

17:19h

Šta je 16 francuskih motociklista videlo u našoj prestonici na putu kroz Evropu

17:28h

One koji su navikli na strašne prizore i "miomirise" u javnim toaletima čeka prijatno iznenađenje

21:18h

Letnja sezona na zemunskom kupalištu kasni zbog visokog vodostaja Dunava

21:24h

Ni posle tri meseca radova dve važne gradske ulice nisu prohodne

21:32h

JKP "Gradska čistoća" proslavila 120. rođendan

21:39h

Donacije Institutu za pedijatriju

21:47h

Još jedan letnji kamp za osnovce

21:55h

"Zeleni pauk" plete mrežu

22:04h

Počinje prodaja pretplatnih markica GSP-a

22:12h

Vidovdanska akademija u Domu sindikata

22:20h

Kampanja "Ujedinjene boje duše"

22:29h

Obaveštenja iz Elektrodistribucije
   


     


FastCounter by LinkExchange