[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 23. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Ministar tvrdi da pada
vrednost ove kompanije

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić poručuje koalicionim partnerima

Pašće glave zbog "Mobtela"

Ministar tvrdi da pada vrednost ove kompanije

BEOGRAD - Komisija za ispitivanje vlasništva u "Mobtelu" nije završila rad, iako je čak ministar finansija rekao da jeste. Veliki je pritisak na nju da se neki zaključci donesu onakvi kao što su objavljeni u medijima. To je podmetačina i bruka - rekao je juče Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije i dodao da Komisija ne sme da daje nikakve zaključke, dok ih vlada ne razmotri.

Komentarišući tvrdnje ministra Mlađana Dinkića da će se vlasništvom baviti sudovi, Ilić je rekao:
- Ako budemo ulazili u sporove, ne piše nam se dobro, pravićemo komisiju za komisijom i jurićemo veštice, a vozovi prolaze. U telekomunikacijama vozovi prolaze enormnom brzinom - naveo je Ilić.

Nisu dali dokumenta

Branko Kovačević, predsednik vladine Komisije za ispitivanje vlasništva, podsetio je da "Mobtel" nije hteo da sarađuje sa Komisijom i da nije dostavio dokumenta koje su tražili. Komisija je ipak raspolagala validnim papirima, kaže Kovačević.

Po njegovom mišljenju, vansudsko poravnanje je jedino rešenje za "Mobtel", a problem je što je sve ušlo u stranačke okvire i u jednu političku stranku.
- Oni žele telekomunikacije da stave u stranačku funkciju. Kao ministar to neću dozvoliti, a može iza toga da stoji i šef države ili premijer. Ukoliko se neki ne uozbilje, leteće glave mnogim političarima, koji su ušli u najprljaviju igru u istoriji Srbije. "Mobtel" je samo mrvica u svemu ovome - konstatovao je Ilić.

- Neko želi jednu veliku kompaniju da uništi, a moglo je sa malo volje sve da se dogovorimo. Za vreme arbitraže, ceo sistem će se obezvrediti. Umesto da je država odmah dobila 500 miliona evra za svoj deo, kad se sve završi, možda neće vredeti ni 50 do 200 miliona evra. Ako smo počeli da raščišćavamo šta se desilo za poslednjih 12 godina, imamo još firmi sem "Mobtela", u koje ću zahtevati da uđe finansijska policija.

Evo, mesecima ništa se nije privatizovalo, možda neka sitnica, ali niko više spolja ne dolazi, niko ne ulaže, pitanje je iz čega ćemo sutra puniti budžet, pokriti deficit - zapitao se ministar Ilić.

A. Matić


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:09h

Ministar za kapitalne investicije poručuje: Pašće glave zbog "Mobtela"

16:16h

Nastavljene optužbe između "Mobtela" i "Telekoma"

16:23h

Protest radnika Kompanije 063 ispred Vlade Srbije

16:30h

Poskupljenje električne energije: Računi veći zbog promene zona
16:38h Savet za borbu protiv korupcije o "Sartidu"

16:47h

Ilić o mafiji u urbanizmu: Ima posao za sve direktore

16:54h

Slovenačka investicija u Šimanovcima
   


     


FastCounter by LinkExchange