[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 20. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Mercedes CLS elitna klasa

Uzmite klasičnu limuzinu, zadnji deo krova nagnite prema dole i nastala je nova vrsta automobila - kupe sa četvrtim vratima. "Mercedes" je ovaj model nazvao "CLS: C" kao kupe, L kao luksuz i S kao specijalna klasa

Najnoviji "mercedes CLS" dugačak je 4.91, visok 1.38 metara, ima četvoro vrata, a po silueti je čisti kupe. Otmeni kupe postoji u dve verzije, kao "CLS 350" s novim V6 motorom od tri i po litra koji razvija 272 konjske snage i kao "CLS 500" s poznatim petolitrenim V8 motorom koji razvija 306 konjskih snaga.

Oba motora svoju snagu šalju na zadnje točkove preko novog sedmostepenog automatskog menjača. U osnovnu opremu modela "CLS 350" ulazi automatski klima uređaj, kvalitetan audio uređaj, prilagodljivi servo upravljač sa kožnim obručom i 17-colni točkovi. Snažniji "CLS 500" ima i takozvano vazdušno vešanje, komfort-termatronik klimatizaciju i 18-colne felne.

Performanse su očekivano visoke: od 0-100 km/č CLS-u treba 7.0 odnosno 6.1 sekunda, najveća brzina je u oba slučaja elektronski ograničena na 250 km/č. Podrazumeva se da i ovaj "mercedes" ima sve od tehnike i sigurnosne opreme što u Štutgartu mogu ponuditi.


vesti po rubrikama

^točkovi

19:05h

Mercedes CLS elitna klasa

19:15h

Rinspeed splash, hidrogliser i sportski automobil u jednom

19:25h

Žene sebi napravile auto od 250 konja

19:30h

Akcija AMSS: Ispravno vozilo - bezbedna vožnja

   


     


FastCounter by LinkExchange