[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 18. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Akcionari ispred hotela "Patrija"

Udruženje akcionara "Palića" pokušalo da uđe u poslovne prostorije

Direktor protiv direktora

Smenjeni direktor Obrad Bogdanović ne želi da napusti kancelariju ni fotelju

SUBOTICA - Sukob Kluba akcionara Akcionarskog društva za turizam, hotelijerstvo i ugostiteljstvo "Palić", koji podržavaju rukovodstvo sa Obradom Bogdanovićem na čelu, i Udruženja akcionara koji podržavaju Franju Romića, nije kulminirao očekivanim incidentom kada se juče stvorila gužva pred vratima hotela "Patrija".

Članovi Udruženja akcionara nameravali su silom da uđu u poslovne prostorije Turističko-hotelijersko ugostiteljskog društva "Palić" ali ih je Branko Tot, predsednik Upravnog odbora Udruženja akcionara umirio.
Tot se obratio okupljenim akcionarima i rekao da je po izvršnoj odluci subotičkog Trgovinskog suda direktor Franjo Romić, a da Bogdanović po istoj odluci nije direktor.

- Bogdanović je prekršio zakon kada je u sredu iz kancelarije uz pomoć telohranitelja "izgurao" legalnog direktora Romića i zbog toga će odgovarati. Bogdanović ima prava žalbe Višem Trgovinskom sudu u Beogradu, ali nema pravo da glumi direktora. Mi nećemo da pravimo ekscese i da na silu ulazimo u kancelarije - rekao je Tot i pozvao okupljene da se raziđu i sačekaju odluke nadležnih organa.

Odluka subotičkog Trgovinskog suda je "stara" tri meseca, izvršna je, ali do praktične smene rukovodstva nije došlo.
Obrad Bogdanović se žalio Višem Trgovinskom sudu i ne želi da napusti kancelariju i fotelju direktora dok ovaj drugostepeni pravosudni organ ne izda svoje rešenje.

Podsetimo, "Palić" imaju nešto više od sedam stotina akcionara, koji poseduju od jedne do najviše 60 akcija. Ukupno ima 22.600 akcija, od kojih je 44 posto u državnom vlasništvu, a država se, kao ni u drugim preduzećima, ne upliće u upravljanje firmom. Preostalih 12.656 akcija je u rukama pojedinaca i oni raspolažu upravljačkim pravima.

Akcionari su podeljeni u Udruženje akcionara i Klub akcionara, a neki su u oba, što stvara zbrku. Obe grupe akcionara imaju svoje Upravne odbore i svoje direktore. Udruženje smatra da je direktor Franjo Romić, a Klub akcionara legalnog smatra Obrada Bogdanovića.

V. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

16:33h

Udruženje akcionara "Palića" pokušalo da uđe u poslovne prostorije

16:40h

Normalizovano snabdevanje gasom u "Mitrosu"

16:48h

Kasni završetak Mosta slobode u Novom Sadu

16:54h

Novi Sad: Tuširanje je pola zdravlja

17:01h

Kikinda: Otvoren konkurs za samozapošljavanje

17:07h

Novi Sad: Trka za Brankovu nagradu
   


     


FastCounter by LinkExchange