[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 18. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kulturni centar organizator 39. filmskih susreta

Čekajući donatore

Organizacija Filmskih susreta, trideset i devetih po redu, i ove godine biće poverena Niškom kulturnom centru i gradu, iako smo imali "jaku želju" da ove godine ta "čast" pripadne nekoj privatnoj firmi, rekla je Marina Stanković, član gradske vlade i predsednik Programskog saveta, na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Ona je dodala da su se na konkurs koji je za potencijalne organizatore raspisao Programski savet festivala javili samo "Drim kompani" i "Medija centar", ali "nisu ispunjavali sve uslove .

Zbog Olimpijade je korigovan i datum održavanja festivala da se ne bi poklapale završnice, pa će se on ove godine održati od 24. do 30. avgusta. Planirane su i prateće manifestacije, a tačan broj filmova će se znati tek posle 28. juna.
- Grad je za održavanje festivala izdvojio 4 miliona dinara a Ministarstvo kulture 1, 5 miliona dinara, što je znatno manje nego prošle godine, te ćemo ostatak "pokriti" donacijama - rekla je Stankovićeva.

U programskom savetu je, pored predstavnika grada i Niškog kulturnog centra, i glumačka ekipa koju čine Dubravka Mijatović, Dušan Janićijević, Miki Krstović, Voja Mirić i Mlađa Nedeljković. Umetnički direktor je Svatlana Bojković.

M. Ž.


vesti po rubrikama

^Niš

15:29h

Posle četvoročasovne diskusije izabrani članovi Fonda za podsticaj privrednog razvoja

15:35h

Kulturni centar organizator 39. filmskih susreta

15:41h

Gradska vlada seče fond, krpi rupe

15:48h

Na gradskim pijacama malina najskuplja

15:56h

"Nišekspres" najavljuje: Ukidaju "đačke polaske"

        


FastCounter by LinkExchange