[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 18. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sindikat penzionera Nezavisnost

Novi način isplate

uništio penzionere

BEOGRAD - Predstavnici sinikata penzionera Nezavisnost zatražili od vlasti na jučerašnjoj konferenciji za novinare da se po hitnom postupku izbriše član 80 iz Zakona o pezijsko-invalidskom osiguranju, koji predviđa kvartalnu isplatu penzija, koja se usklaćuje samo prema platama zaposlenih, i da se vrati na snagu stari način obračunavanja.

- U našoj zemlji oko milion starih ljudi živi u bedi i siromaštvu. Tražimo da se što pre otkloni kašnjenje penzija, da se poboljša zdravstveno osiguranje, kao i da se spreče maltretiranja kojima su penzioneri svakodnevno izloženi. Novi način isplate penzija koji je počeo da se primenjuje u januaru 2002. godine, potpuno je uništio penzionere.

Osim toga što penzije sada kasne mesec i po dana, one su mnogo manje nego što su nekada bile. Tako je martovska isplata, na primer, bila 62 odsto od prosečne plate u Srbiji, što iznosi oko 8.800 dinara, čime nikako ne mogu da se pokriju troškovi života jednog penzionera - rekao je Vladimir Deanović, predsednik sindikata penzionera Nezavisnost i dodao da bi najpre trebalo da se odredi donja granica, na primer od 100 evra, ispod koje penzije ne bi smele da pređu.

Sindikat Nezavisnost sprovešće ovih dana anketu u osam gradova u Srbiji, kojom bi trebalo da se utvrditi kakav je zaista životni standard penzionera i sa kakvim se problemima oni suočavaju.

Osim toga, predstavnici ovog sindikata apelovali su i na pozorišta, muzeje i bioskope da omoguće penzionerima dobijanje besplatnih ulaznica, kako bi im se kvalitet života barem malo popravio.

MSB


vesti po rubrikama

^društvo

16:23h

Hraniteljstvo sve popularniji oblik zbrinjavanja dece u Republici Srbiji

16:31h

Kako prepoznati promene na koži koje mogu biti maligni tumori

16:38h

Republički sindikat zdravstva juče zatražio ostavku Tomice Milosavljevića

16:46h

U ponedeljak prijemni ispiti za upis u srednju školu

16:54h

Novi način isplate uništio penzionere

17:02h

Ocena pravosudnih zakona

23:24h

Savet za borbu protiv korupcije o ostavci Lukića

   


     


FastCounter by LinkExchange