[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 18. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Nema potrebe da
se trči za GSP-om

Posle prekjučerašnjeg tihog povlačenja privatnih autobusa sa ulica

I privatnici siti

i autobusi na broju

Slaven Tica, direktor GSP: Odlično smo izdržali bojkot privatnika

Posle tri sata razgovora predstavnika Grada i privatnih prevoznika, juče su svi problemi rešeni i harmonija je ponovo uspostavljena. Kao da su svi zaboravili tročasovni haos na ulicama pre dva dana i gomilu Beograđana koja je na stanicama provela mnogo više vremena nego obično.

- Sada je sve u redu. Razgovarali smo sa gradskim čelnicima, Sekretarijata za saobraćaj i Direkcije za javni prevoz i oni su nam obećali da više neće biti "kvarova" autobusa GSP i povlačenja njihovih vozila sa ulica. Mi ćemo tako biti rasterećeni, a svako će ispoštovati dogovor - kaže Petar Šarac, vlasnik "Luv - Braća Šarac".

Tramvaji skraćeno

Zbog radova na rekonstrukciji tramvajskog koloseka u Karađorđevoj ulici, na raskrsnici kod Starog mosta, sutra od 1 sat posle ponoći, pa do kraja dana, biće zatvoren za saobraćaj deo puta od Glavne železničke stanice do Novog Beograda. Tramvaji na liniji 2 prevoziće putnike od Pristaništa do Gospodarske mehane. Na liniji 7 tramvaji će saobraćati na relaciji Ustanička - Vukov spomenik - Dorćol - Pristanište - Blok 45, a linija 9 biće podeljena na dve linije. Tramvaj 9l će prevoziti putnike od Bloka 45 do Pristaništa, a 9l1 od Banjice do Gospodarske mehane. Na liniji 13 tramvaji će prevoziti putnike na relaciji Banovo brdo-Glavna železnička stanica-Tašmajdan, a umesto tramvaja noću će prevoziti autobusi 7 i 9.

Letnje linije

Trn u oko mnogih privatnika bile su ovih dana i letnje linije Ada - 1 i Ada - 2 koje su dodeljene bez tendera. Po rečima Petra Šarca, podela ovih linija biće poništena i dodeljena GSP.

Problemi oko isplate novca, objašnjava on, administrativnog su tipa i sve će biti u redu. Dok se prevoznici drže dogovora i prevoze putnike dobijaće novac.
- Štrajka privatnika nije bilo. Da je bilo štrajka, on bi bio najavljen. Čak i privatnici su juče na sastanku rekli da su se povukli zbog kvarova na autobusima. Oni se često bune ali, pošto obavljaju komunalnu delatnost, nemaju pravo da štrajkuju ne poštujući zakon - kaže Momčilo Zrnzević, direktor Direkcije za javni prevoz.

Pošto samo deo privatnika nije radio, GSP je izvukao rezervna vozila i nadoknadio nedostatak.
- Nije tačna optužba da GSP ne izvodi na ulice dovoljan broj autobusa. Te priče su marketinški potezi pojedinaca. Mi izvodimo na ulice ugovoreni broj autobusa - kaže Slaven Tica, generalni direktor GSP "Beograd" i dodaje da su tokom štrajka privatnika oni odlično izdržali i na taj način dokazali da mogu mnogo da rade i da su velika firma.

Nisu svi privatnici povukli autobuse pre dva dana. Neki od njih su nastavili da voze potpuno normalno.
- Nisam prisustvovao sastanku i niko me nije obavestio da je sastanak održan. Oni koji su se bunili možda su imali razloga za to. Juče su u špicu gužve bile veće, ali izdržali smo - rekao je Rade Belajac, vlasnik "Dumeka".

On je objasnio da isplate ne kasne mnogo, a da njemu nije strašno ako novac zakasni pet dana i da može da izdrži i bez toga.

A. I.


vesti po rubrikama

^Beograd

21:08h

I privatnici siti, i autobusi na broju

21:15h

Dvanaest gradskih bazena priprema se za početak sezone

21:23h

Nastavlja se borba za "Plavi most"

21:32h

Akcija "Za zeleniji Beograd"

21:40h

Neće biti štrajka JKP "Gradska čistoća"

21:47h

Obdanište odbilo poravnanje

21:54h

Obaveštenje iz Elektrodistribucije

   


     


FastCounter by LinkExchange