[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 16. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Dom zdravlja u Bojniku

"Zabrinuti roditelji" optužuju laborantkinju

Deca (ne) lažu

Učenici tvrde da je na sistematskom pregledu celog odeljenja, prilikom uzimanja krvi iz prsta, korišćena ista lanceta

BOJNIK - Anonimno pismo koje je procurilo u javnost, izazvalo je preko vikenda pravu pometnju kod osoblja Doma zdravlja u Bojniku i obližnjem selu Kosančić.

U dopisu, koji su navodno poslali "zabrinuti roditelji" grupe učenika osmog razreda škole "Stojan LJubić" iz Kosančića, tvrdi se da je tokom sistematskog pregleda u zdravstvenoj stanici laborantkinja Ranka Ilić uzimala krv od dece upotrebljavajući istu lancetu, pločicu koja se koristi prilikom uzimanja krvi iz prsta.

Vladan Miladinović, direktor Doma zdravlja u Bojniku, tvrdi da je pismo poslao "neko iz kolektiva" jer su, kako navodi, akteri nedavnih podela u ovoj ustanovi još uvek aktivni. Kao dokaz pokazuje koverat sa pečatom pošte iz Bojnika.

Laborantkinja Ranka Ilić odlučno negira navode đaka i tvrdi da u svom radnom veku nije dva puta upotrebila istu lancetu. LJiljana Đorđević, odgovorna sestra, smatra da je laborantkinja radila ispravno i da su učenici "sve smislili na putu do svojih kuća", jer su opravdanje za odsustvovanje imali samo za prva dva časa. Za treći nisu naišli na razumevanje, pa su se ljutili na sestre u kosančićkoj zdravstvenoj stanici.

Gordana Milovanović, šef zdravstvene stanice, navodi da se kritičnog dana, ali ni kasnije, niko od roditelja ili profesora nije obratio s primedbom na rad laborantkinje.

Ipak, učenici tvrde da je na sistematskom pregledu celog odeljenja, prilikom uzimanja krvi iz prsta, korišćena ista lanceta. Danijela Zdravković, pedagog u školi "Stojan LJubić", koja je sa sledećom grupom učenika otišla da to proveri, kaže da nije uočila nikakvu nepravilnost u postupanju laborantkinje.

Na zahtev direktora Doma zdravlja, slučaj je počeo da istražuje bojnički SUP. Očekuje se da će za nekoliko dana biti poznata prava istina. U međuvremenu nedostaje odgovor zbog čega su roditelji "reagovali", povodom alarmantnih tvrdnji svoje dece, tek posle dvadesetak dana.

Tekst i foto: M. Z.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:47h

Bojnik: "Zabrinuti roditelji" optužuju laborantkinju

15:53h

Venčac: Protive se otvaranju kamenoloma

15:59h

Šef misije Oebsa posetio Bujanovac

16:06h

Malo donacija za razvoj opštine Kladovo

16:12h

Pomoć obolelom dečaku iz Radinca

   
 


     


FastCounter by LinkExchange