[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 14. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine neće štrajkovati u junu

Pripremaju se za septembar

NOVI SAD - Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine neće učestvovati u jednodnevnom štrajku koji za 15. jun najavljuje Unije prosvetnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost". Rukovodstvo ovog sindikata je ocenilo da jednodnevni štrajk nije dobro pripremljen i da ne može doneti korist prosvetnim radnicima, te da bi jedan dan nerada mogao biti i kontraproduktivan.

- Naš sindikat je član Unije prosvetnih sindikata, ali sa žalošću smo konstatovali da ne možemo ispuniti njegovu odluku o jednodnevnom štrajku.

Umesto jednodnevne obustave rada, mi predlažemo da se prosvetni sindikati dobro pripreme za početak školske godine i da 1. septembra ne ulaze u učionice ukoliko ne budu ispunjeni naši osnovni zahtevi: potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora, promena odnosa najviše i najniže zarade u obrazovanju, jer je sadašnji raspon od 1:2 neprihvatljiv za one sa visokom stručnom spremom, i izjednačavanje naših plata sa zaradama ostalih korisnika budžeta.

Ispunjavanje ovog zahteva praktično bi značilo da se naše plate povećavaju za oko 30 odsto preko republičkog proseka - objasnio je predsednik SPRV-a Mirko Radeta.

Ozbiljno pripremajući septembarski štrajk, u SPRV-u su odlučili da svim svojim sindikalnim organizacijama po školama dostave anketne listove i da na osnovu tako prikupljenih podataka donesu konačnu odluku o obustavi.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:28h

Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine neće štrajkovati u junu

15:33h

Novo dečje igralište u Sremskoj Kamenici

15:39h

Obilaznica oko Kikinde prioritet

15:44h

Muzej grada obeležava sto godina od smrti Zmaja

15:50h

Veliko interesovanje za smeštaj dece u vrtićima "Radosno detinjstvo"

 


     


FastCounter by LinkExchange