[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 14. 6. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Danas se u Specijalnom sudu nastavlja suđenje za ubistvo Đinđića

Svedoče očevici

drugog pucnja

Neizvesno da li će se Milorad Ulemek Legija izjasniti o optužnici

BEOGRAD - Saslušanjem svedoka iz Gepratove ulice, danas se u Specijalnom sudu nastavlja suđenje optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Njihovo saslušanje može biti odloženo ukoliko prvooptuženi Milorad Ulemek Legija, bivši komandant JSO, zatraži da se izjasni o optužnici, a sud njegov zahtev usvoji.

Legija je 10. juna odbio da se izjasni o krivici, navodeći da ne želi da svojim iskazom utiče na tok jučerašnjih izbora, a sudija Marko Kljajević je saopštio da optuženi može podneskom, u toku postupka, zatražiti da iznese odbranu. Sudija je rekao da će o terminu saslušanja odlučiti veće, a da se dokazni postupak do tada nastavlja planiranim saslušanjem svedoka.

Međutim, Legijini branioci smatraju da dokazni postupak treba da se prekine sve dok njihov branjenik ne bude ispitan. Oni su naveli i da Legija ne treba podneskom da zahteva svoje saslušanje.

Ukoliko Legija danas ne bi zatražio da bude saslušan, sudija Marko Kljajević ispitaće nekoliko očevidaca iz Gepratove 14, koji su na dan atentata bili u zgradi iz koje je pucano na premijera.

Planirano je saslušanje Dejana Glišića, koji je izjavio da je 12. marta, ispred zgrade video parkirani "pasat" pančevačke registracije sa zatamnjenim staklima i u njemu jednu osobu (prema opisu drugih svedoka Vladimir Milisavljević Vlada Budala, koji je i dalje u bekstvu).

Svedok Glišić nije se pojavio na suđenju 20. aprila iako je poziv uredno primio. Osim njega, treba da svedoče i Dragoljub Mićićelović, Branko Bugarski i Melanija Nikolić, koji su na dan atentata čuli dva pucnja, a potom videli kako iz zgrade u Gepratovoj 14 istrčavaju trojica mladića, od kojih je jedan nosio pušku, drugi pištolj, a treći kalem s kablovima.

Kao svedok pozvana je i Biljana Radić koja je radila do kancelarije 55, iz koje je, prema optužnici, pucano na premijera. Ona je u istrazi izjavila da su vrata na toj kancelariji uvek bila zaključana, ali da su dan pred atentat bila otključana i da su se iz nje čuli muški glasovi. U optužnici se navodi i da su "ostali svedoci koji su bili u zgradi ili neposrednoj blizini, čuli dva pucnja".

Svedok Kujo Kriještorac, koji je u policiji kao vozača "pasata" prepoznao Vladimira Milisavljevića, ubijen je početkom marta ispred svoje kuće u Žarkovu, a njegova smrt nije rasvetljena.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

17:12h

U Specijalnom sudu nastavlja suđenje za ubistvo Đinđića

17:20h

Psihijatar preporučuje lečenje ubice Ane Lind

17:28h

Drama u nikšićkom rudniku: Zatrpani rudar živ?

17:34h

Pukanića opet plaše

17:41h

Požarevac: Na njivi gajio 2,5 tone marihuane

22:23h

Bar: Sudar voza i automobila

 


     


FastCounter by LinkExchange