[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 10. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Uskoro na okupu: Danilović i Divac

Sledeća nedelja biće od suštinske važnosti za srpsko-crnogorsku košarku i rešavanje nagomilanih problema

Stižu Bartomeu i Divac,

počinju ključni pregovori

Đordi Bartomeu, izvršni direktor Unije evropskih košarkaških liga (ULEB), doputovaće u ponedeljak u Beograd, objavljeno je juče na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore. Dolazak Bartomeua organizovao je Božidar Maljković kome je KSSCG poverio rukovodeću ulogu u pregovorima sa rukovodstvom ULEB. Sa Bertomeuom i njegovim pomoćnikom dolazi i portparol organizacije Vladimir Stanković.

- Kad ljudi iz ULEB u utorak sednu za isto sto sa predstavnicima naših klubova, moja misija se tehnički završava - podvlači Maljković. On, razume se, neće propustiti sastanak u Beogradu, ali zbog obaveza u Realu nije mogao da potvrdi tačan termin dolaska.

Foto

Božidar Maljković

Kako se očekuje, na predstojećem sastanku raspravljaće se o dva ključna pitanja: članstvu Efes JUBA lige u sistemu ULEB i uslovima igranja naših klubova u Jadranskoj ligi. Maljković, inače jedan od najvećih zagovornika povezivanja bivših jugoslovenskih košarkaških prostora, zbog toga se dogovorio sa Radom Lorbekom i Josipom Bilićem, čelnicima regionalnog takmičenja sa izlaskom na more, da u isto vreme budu u Beogradu.
- Kako će se pregovarati, ne zavisi od mene. Očekujem da se naš tim usaglasi i pripremi za kvalitetnu raspravu - dodaje Maljković.

Iako logika baš i nije na strani daljeg organizovanog učešća SCG klubova u Jadranskoj ligi - uostalom, koja je još zemlja (izuzev Hrvatske i Slovenije čija je košarka suštinski ugrožena bez infuzije koju dobijaju iz Jadranske) žrtvovala nacionalno prvenstvo zarad privatnog regionalnog takmičenja čiji čelnici često menjaju stavove, propozicije i kriterijume - sva je prilika da će glavna tema razgovora oko Jadranske biti broj naših predstavnika.

Ipak je bolje preko pevača

Zar je logično da se sa ostalim delovima bivše zemlje povezujemo preko pevača umesto košarkom koja je, uostalom, u prošlosti bila mera kvaliteta i uspešnosti i po čemu smo se prepoznavali i ponosili - pita se Maljković, uz konstataciju da je uključivanje klubova iz SCG u evropske integracione projekte neizbežno ukoliko nam je stalo do napredovanja u takmičarskom pogledu.
Još manje je logično da Maljković, da li u svoje ili ime Saveza, proklamuje povezivanje sa bivšim republikama SFRJ kao strateški interes. Jer, napreduje onaj ko se povezuje sa boljima, ne sa lošijima, a hrvatska i slovenačka košarka, klupska kao i reprezentativna, ni po kojem kriterijumu ne mogu da se smatraju boljem od naše.

Iako ne postoji nikakav nagoveštaj da bi čelnici "Sidra", kao vlasnika takmičenja, pristali na povećan broj SCG ekipa u narednoj sezoni, a nije jasno ni gde bi se našao prostor za jednog ili dva nova SCG tima (osim da se poveća ukupan broj učesnika Jadranske, što stvara potpuno nove probleme).

Maljković ne želi da bude prorok i zato se zadržava na sledećem zaključku:
- Razgovarao sam sa Divcem i Danilovićem iz Partizana i oni nisu eksplicitno protiv učešća u Gudjer ligi. I to je važan detalj. Vlade mi je rekao da u Beograd dolazi 12. juna posle podne, znači da ćemo biti "kompletni" na početku veoma važne nedelje za naše košarkaške klubove i njihove interese - zaključuje Maljković.

M. Z.


vesti po rubrikama

^sport

15:20h

Portugal u saradnji sa evropskom "kućom fudbala" spreman za početak završnog turnira Evropskog prvenstva

15:30h

Ako se ovih dana zadesite u Portugalu...

15:45h

Stojković najavljuje nastavak saradnje sa Vladimirom Petrovićem

15:55h

Vladimir Petrović ne krije žal

16:10h

Crvena zvezda u ponedeljak počinje pripreme

16:20h

Za Marića dva miliona evra

16:25h

Barselona sačuvala Ronaldinja

17:20h

Sledeća nedelja biće od suštinske važnosti za srpsko-crnogorsku košarku

18:25h

Lejkersi na spektakularan način izjednačili rezultat u finalnoj seriji

22:45h

Mlada reprezentacija Srbije i Crne Gore doputovala sa EP u Nemačkoj

23:15h

Partizan lako poveo protiv Hemofarma u finalu plej-ofa Super lige

   


     


FastCounter by LinkExchange