[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 10. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Fond za uzajamnu pomoć izdvojio do sada više od dva miliona

Pozajmice za početak porodičnog biznisa

Iz opštinskog budžeta, Fond za uzajamnu pomoć izdvojio je do sada dva miliona i dvesta hiljada dinara. U najnovijoj akciji 65 korisnika dobilo je beskamatnu pozajmicu za porodični biznis. Prema rečima Predraga Jelenkovića, predsednika UO Fonda, u proseku je ovog meseca dodeljeno 35 hiljada dinara po korisniku, s tim što su kreditiranje omogućile Delta banka, sa 1.870.000 dinara, i Mešovita banka, sa 1.250.000 dinara.

- Do sada je ovaj vid pomoći dobilo 750 korisnika. Od početka godine do sada potražuje se 4 miliona 700 dinara. Opštinski fond ne raspolaže ovolikim sredstvima, tako da smo odlučili da ubuduće beskamatnu pozajmicu realizujemo preko banaka, dok će opština biti garant otplate duga i ona će otplaćivati kamatu. Najveći deo novca usmeren je na pozajmicu radi započinjanja porodičnog biznisa i školovanje dece, a u toku je i akcija dodele pozajmica za lečenje steriliteta - rekao je Jelenković na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

O tome kako će iskoristiti beskamatne pozajmice govorili su neki od korisnika koji su izrazili jasnu želju za pokretanjem porodičnog biznisa.

- Radila sam kao knjigovođa u "Srbijaturistu". Ostala sam bez posla i imam dvoje dece. Pomoć od 67 hiljada dinara namenila sam za kupovinu mašina za šivenje jer želim da se bavim proizvodnjom tekstila - kaŞŞže Snežana Radonjić. Bisenija Ranđelović planira da otvori farmu i za ovaj posao je pripremila početnih 70 hiljada dinara. Vera Milenković, sa početnih 30 hiljada dinara, planira da se bavi pčelarstvom, dok bi Miroslav Ilić, sa 64 hiljade dinara, za početak kupio mašine za proizvodnju kora.

S. Dejić


vesti po rubrikama

^Niš

15:24h

"Nišstan" nezadovoljan osnivanjem Gradske stambene agencije

15:31h

Potencijalne hraniteljske porodice uskoro na obuci

15:40h

Pozajmice za početak porodičnog biznisa

15:47h

Osveštana škola "Dositej Obradović"

15:53h

Niški streličari osvajaju šarmom i veštinom

   
 


     


FastCounter by LinkExchange