[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 10. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Nišstan" nezadovoljan osnivanjem Gradske stambene agencije

Posao za kumove

Agencija je preuzela milionska sredstva Fonda za solidarnu stambenu izgradnju ali ne i radnike

Predstavnici Samostalnog i Sindikata Nezavisnost javnog preduzeća "Nišstan" ocenili su juče da je osnivanje Gradske stambene agencije poslužilo lokalnim funkcionerima za zapošljavanje srodnika, a da su sredstva, namenjena za stanogradnju, trošili za zakup luksuznog poslovnog prostora, nabavku skupocenog nameštaja i službenih automobila.

Reakcija sindikalista usledila je posle odluke Skupštine grada da osnuje Gradsku stambenu agenciju, koja je preuzela delatnost stanogradnje "Nišstana". Agencija je uzela milionska sredstva Fonda za solidarnu stambenu izgradnju, koji je funkcionisao u okviru ovog preduzeća, ali ne i radnike koji su radili za Fond.

- Mada je skupštinskom odlukom o osnivanju agencije predviđena obaveza zapošljavanja svih radnika "Nišstana" koji su radili za Fond za solidarnu stambenu izgradnju, posao u novom preduzeću dobilo je samo njih četvoro. Ostalih šestoro u Gradsku stambenu agenciju došlo je po nekim drugim kriterijumima.

Nije fer

Predsednik gradske vlade Toplica Đorđević priznao je da je posao u agenciji dobila njegova kuma, ali je istakao da je reč o magistru ekonomije, koja ispunjava zahteve radnog mesta. Takođe, naglasio je da on ima dvanaest kumova, te da ne bi bilo korektno, da ti ljudi, zbog odnosa s njim, izgube šansu za posao. Miomir Pešić, v.d. direktora agencije, nije želeo da komentariše optužbe "Nišstana".

Tako je v.d. direktora agencije Miomir Pešić, kum gradonačelnika Gorana Ćirića, a posao u ovoj firmi dobili su i Petar Tepavac i Zorana Bojović, kumovi bivšeg predsednika gradske vlade Aleksandra Krstića, odnosno njegovog naslednika na ovoj funkciji Toplice Đorđevića - rekao je na konferenciji za novinare Goran Kocić, predsednik Samostalnog sindikata "Nišstana".

Dodao je da za plaćanje ostalih radnika Fonda za solidarnu stambenu izgradnju, koji su faktički sada bez posla, "Nišstan" mesečno izdvaja milion dinara.

Sindikalisti su optužili Gradsku stambenu agenciju i za nenamensko trošenje sredstava. Naime, mada je skupštinskom odlukom predviđeno da će Gradska stambena agencija biti smeštena u prostorijama "Nišstana", posle nekoliko meseci ovo preduzeće se, bez saglasnosti Skupštine, preselilo u luksuzne prostorije u Ulici Milojka Lešjanina.

- Za adaptaciju novog poslovnog prostora utrošeno je 1.800.000 dinara. Kupljen je i nameštaj "Eurosalona", kao i službeni automobil od novca namenjenog za stanogradnju - rekao je Bratislav Mitrović, predstavnik Sindikata Nezavisnost.

Sindikati su najavili da će zaštitu interesa "Nišstana" ostvariti sudskim putem, jer se gradska vlada oglušila na njihove zahteve da agencija ispuni obaveze definisane skupštinskom odlukom.

D. K.


vesti po rubrikama

^Niš

15:24h

"Nišstan" nezadovoljan osnivanjem Gradske stambene agencije

15:31h

Potencijalne hraniteljske porodice uskoro na obuci

15:40h

Pozajmice za početak porodičnog biznisa

15:47h

Osveštana škola "Dositej Obradović"

15:53h

Niški streličari osvajaju šarmom i veštinom

   
 


     


FastCounter by LinkExchange