[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 5. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Obaveštenje za građane SCG koji kreću put Sjedinjenih Država

Otisak prsta od juče

obavezan i za Srbe

BEOGRAD (Tanjug) - Građani SCG, koji nameravaju da putuju u SAD, od juče su, da bi dobili vizu za tu zemlju, obavezni da američkoj ambasadi u Beogradu ostave i svoje otiske prstiju.

Prema novoj proceduri, svakom građaninu koji podnese zahtev za američku vizu biće digitalno skenirani levi i desni kažiprst, a otisci će se, potom, slati imigracionim vlastima u SAD da bi se - pri ulasku u tu zemlju - skeniranje ponovilo radi provere da li otisci odgovaraju onima koji su skenirani u američkoj ambasadi.

Led probili Bjela,
Aškrabić i manekenke

Prvi građani Srbije i Crne Gore čiji su otisci, radi dobijanja vize, skenirani u američkoj ambasadi u Beogradu bili su košarkaš Ognjen Aškrabić, glumac Dragan Bjelogrlić i manekenke Tijana Stajšić i Bojana Vujadinović.

Građani koji već imaju važeću vizu za ulazak u SAD neće morati da je obnavljaju i da idu na "skeniranje prstiju", ali će to činiti kad vizu ponovo zatraže. Građanima koji odbiju da ostave otiske prstiju, američka viza biće automatski uskraćena. Skeniranje kažiprsta, koje traje nekoliko sekundi, neće uticati na brzinu procedure izdavanja vize.

Oko 20.000 ljudi u Srbiji i Crnoj Gori godišnje zatraži američku vizu. Skeniranja otisaka biće oslobođena deca mlađa od 14 godina, stariji od 80 godina i zaposleni u vladama i međunarodnim organizacijama koji službeno putuju u SAD.


vesti po rubrikama

^vesti

17:13h

Obaveštenje za građane SCG koji kreću put SAD: Obavezan otisak prsta

17:21h

Sportski ribolovci u Jagodini revoltirani

17:30h

Predizborni trik Dragana Maršićanina

17:41h

Samo u "Glasu": Prognoza za golubare

17:52h

Kanada: Proteruju Srpkinju sa Kosova

   


     


FastCounter by LinkExchange