[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 5. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Omladina DS, GSS, DC i SDU prekinula promociju knjige "Đinđić u mreži mafije"

Politički poeni na Đinđiću

BEOGRAD - Promocija knjige "Zoran Đinđić u mreži mafije", autora Živote Ivanovića, nije juče održana u beogradskom Medija centru, pošto je pre početka u pres-salu upala grupa od dvadesetak članova omladine DS-a, GSS-a, DC-a i SDU-a sa slikama pokojnog premijera i sprečila prezentaciju.

Mladi aktivisti pomenutih stranaka su zauzeli prostor ispred stola za kojim su sedeli autor, recenzent Nikola Milošević i Tihomir Pavlović, direktor izdavačke kuće "Beletra", i iznad glava podigli parole svojih stranaka. Organizatori su pozvali policiju, a vreme provedeno u čekanju njihovog dolaska je bilo ispunjeno tenzijom i neprijatnim koškanjima.

Član Omladine GSS-a Jovana Tavčar rekla je da knjiga predstavlja "falsifikovanje istorije i uništavanje simbola Zorana Đinđića, te nastavak kampanje koja je dovela do ubistva premijera". Ona je ocenila da su promociju "organizovale različite kriminalne mreže i mračni lobiji koji Srbiju žele da vrate u prošlost".

Autor knjige Života Ivanović rekao je, nakon što je promocija otkazana, da on u svojoj knjizi "govori sve najlepše o Đinđiću" i da knjiga "nije jednostrana, ne omalovažava premijera, nego samo navodi da se služio sredstvima koja su ispod nivoa ciljeva koje je iznosio". Ivanović je istakao da cilj ove promocije "nije predizborna kampanja" i dodao da je "bio siguran da će biti spečena njena promocija".

Recenzent knjige Nikola Milošević, poslanik DSS-a, rekao je da se grupa omladinaca "ponašala kao mladi komunisti i nacisti, kao rulja i huligani". On je naveo da su oni "naneli veliku štetu Borisu Tadiću" i zatražio od Tadića da se "ogradi od njihovog nastupa, jer će snositi punu odgovornost za ovo što se desilo".

Legija im je moralna gromada

Najoštrije protestujemo povodom objavljivanja knjige "Đinđić u mreži kriminala", jer iza nje stoji namera da se Zoran Đinđić predstavi kao čovek koji je imao veze sa kriminalom.
- Nakon pokušaja da se u nekim medijima Milorad Ulemek Legija, prvooptuženi za ubistvo premijera Đinđića, predstavi kao srpski junak, čovek kome je jedino stalo do istine i kao moralna gromada, grupa takozvanih novinara i intelektualaca ide korak dalje. Nekoliko dana pred famozno svedočenje prvooptuženog pred specijalnim sudom, autori ovog sramnog izdanja, predstavljanjem Đinđića kao čoveka koji je imao veze s kriminalom, pokušavaju još jedanput da pomešaju uloge zločinca i žrtve - kaže se u saopštenju Centra za modernu politiku i dodaje da je knjiga samo podmukli potez koji je izraz želje nekih da se istina o ubistvu Zorana Đinđića nikad ne sazna.

 

I. Ć - SRNA


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Glavni favoriti na predsedničkim izborima neće slati svoje kontrolore u inostranstvo

17:20h

Predsednik Srbije moraće da pokaže diplomatsku veštinu u razgovorima o Kosovu

17:25h

Omladina DS, GSS, DC i SDU prekinula promociju knjige "Đinđić u mreži mafije"

17:30h

Kako će se glasati na Kosovu i Metohiji

17:40h

Vlada predlaže Skupštini Nacrt ustava: Srbija bez regiona

17:45h

Jočić, Lončar i Bjelica u Savetu za saradnju s Hagom

17:55h

Predsednička kampanja

   
 


     


FastCounter by LinkExchange