[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 5. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Milorad Mirčić, predsednik Odbora za bezbednost Narodne skupštine

Objavićemo imena svih

privedenih u akciji "Sablja"

Najavljena i mogućnost formiranja Anketnog odbora. Mirčić: Naš uspeh veći nego Bušov koji se usput izvinio Iračanima

BEOGRAD (Srna) - Odbor za bezbednost Skupštine Srbije, posle predsedničkih izbora, objaviće imena 11.655 lica privedenih tokom vanrednog stanja i podatke koje je o poštovanju ljudskih prava u toku akcije "Sablja" Pododbor ovog tela prikupio od MUP-a i drugih nadležnih organa - rekao je predsednik ovog odbora Milorad Mirčić.

- U ponedeljak imamo jedan operativni sastanak sa predstavnicima MUP-a, a Odbor će za sledeću sredu da zakaže sednicu na kojoj će biti zbirno sakupljen kompletan materijal koji bude dostavljen, a onda ćemo posle održanih predsedničkih izbora u javnost jasno izaći sa materijalom - rekao je Mirčić, koji je i predsednik Pododbora.

On je naveo da će Odbor ta saznanja predočiti Skupštini Srbije, koja treba na osnovu toga da pokrene inicijativu o eventualnoj mogućnosti formiranja Anketnog odbora.

Mirčić je istakao da je za Odbor najbitnije da se jasno raspolaže sa svim imenima i prezimenima i podacima o licima koja su neselektivno privođena u MUP tokom vanrednog stanja, a pored njihovih imena će stajati na osnovu čijeg naloga, kako i na koji način su privođeni.

- To je mnogo veći naš uspeh, nego što je postigao američki predsednik Džordž Buš, koji se izvinio Iračanima kao nekom opštem mestu. Nas zanima da objavimo imena i prezimena naših građana koji su oštećeni i privedeni, a pogotovo da objavimo imena onih ljudi koji su privedeni protivzakonito - istakao je Mirčić.

Mirčić je rekao da Odbor, kao civilna kontrola MUP-a i BIA, treba da utvrdi ko je, na koji način i po čijem ovlašćenju svesno kršio zakone i pravila službe, a pitanje eventualne političke ili krivične odgovornosti ostaje u nadležnosti drugih organa.


vesti po rubrikama

^društvo

16:22h

Milorad Mirčić: Objavićemo imena svih privedenih u akciji "Sablja"

16:31h

Predrag Marković analizirao svoj rad na mestu predsednika parlamenta

16:40h

Za pristupanje EU glasalo bi 78 odsto građana Srbije

16:48h

Otrovao se 81 mališan u jedanaest vrtića

16:56h

Tomica Milosavljević o prvih sto dana vlade

17:05h

Svečanost u preduzeću PTT "Srbija"

17:13h

Fond za pomoć deci sa posebnim potrebama

17:21h

Slobodan Orlić o pretnjama direktorki RTV Studio B

   


     


FastCounter by LinkExchange