[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Počela istraga zbog sumnje u šverc dizel- goriva iz Rumunije do SCG

Zgrnuli milione evra

preko dunavskog puta

BOR - Izveštaj i odgovor na pitanje da li je švercerski put naftnih derivata iz susedne Rumunije do SCG preko Dunava prestao ukidanjem sankcija našoj zemlji, ili je to još uvek unosan biznis, mogao bi uskoro da bude obelodanjen.

Policije dve zemlje trude se da stanu za vrat švercerima goriva, pa je sa obe strane granice pokrenuta opsežna istraga. Pod prismotrom su pojedinci za koje se sumnja da su učesnici ovog unosnog "biznisa", ali postoje izvesne sumnje da je šverc "ladno" prolazio preko carine u Kladovu.

U SUP-u Bor, kojem pripada odeljenje u Kladovu, kažu da je nedavno održan sastanak policije dve zemlje i to na predlog rumunske strane. Tamošnja policija je dostavila podatke svih plovila koja su prošle i ove godine utovarila gorivo u Rumuniji, a od naših organa se očekuje dostavljanje fotokopije faktura o količini goriva koje je uvezeno u SCG kako bi se proverilo da li su u tom poslu izdavane duple fakture.

Pretpostavke zvaničnih organa od policije do tužilaštva govore da je za poslednje dve godine "dunavskim putem" prošvercovano gorivo u vrednosti više miliona evra.

Crno zlato nije išlo samo carinskim putem. U taj posao uključili su se i mnogi pojedinci sa obe strane granice. Negotinska policija ranije je podnela krivičnu prijavu protiv pet osoba zbog šverca nafte.

Oni su pokušali da kod Prahova u čamcu sa bunkerom prokrijumčare dve tone ovog goriva za koje se pretpostavlja da je kupljeno od članova posade jednog od rumunskih brodova. Prošle godine ista policija otkrila je na obali Dunava nedaleko od grada postrojenje za prepumpavanje nafte koja se švercovanim kanalima dopremala vodenim putem iz susedstva. Postrojenje sa hidroforom, cevima za prenos tečnosti i skladištenje, kao i 3.600 litara dizel- goriva otkriveni su u kući Ninoslava Horvata (28).

S. Trifunović


vesti po rubrikama

^Srbija

15:08h

Počela istraga zbog sumnje u šverc dizel- goriva iz Rumunije do SCG

15:15h

Protestni skup u Kostolcu zbog teške ekološke situacije

15:22h

Gradonačelnica Beograda posetila Majdanpek

15:29h

Bujanovac: Počela realizacija ugovora sa IKEOM

   
 


     


FastCounter by LinkExchange