[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Okončana druga faza izgradnje niškog aerodroma "Konstantin Veliki"

Spremni za prvi let

Pista produžena za 300 metara, a JAT poleteće 17. juna za Pariz

NIŠ - Na aerodromu "Konstantin Veliki" uspešno je okončana druga faza izgradnje u okviru koje je pista dobila novih 300 metara, tako da je sada, sa dužinom od 2,5 kilometara, identična aerodromskim pistama u Solunu i Cirihu na koje mogu sletati i širokotrupne letilice.

Niška vazdušna luka je tako u potpunosti spremna za prvi let "JAT-aiways-a"planiran za 17. jun do Pariza. Nacionalni avioprevoznik će, posle nedavnog sporazuma sa Aerodromom u Nišu, osim u Pariz, dva puta sedmično (petkom i nedeljom) leteti za Cirih i Tivat.

Odjednom "gužva"

"JAT airways" prvobitno nije uvrstio niški aerodrom u ovogodišnji red letenja, ali je to nakon velike i opravdanje ljutnje Nišlija ispravljeno nedavnim sporazumom o redovnim linijama za Pariz, Cirih i Tivat. Za letove iz Niša za Cirih ozbiljno je zainteresovan i "Montenegro-erlajnz". Te "nove činjenice" sada nagone privatnu kompaniju "Aero-Nais" da preispita opravdanost svoje linije za Cirih. Za putnike će ova konkurencija biti samo od koristi, jer će kompanije svakako za njihovu naklonost "ratovati" cenama i kvalitetom usluga.

Zadovoljan što su radovi okončani u planiranom roku, gradonačelnik Goran Ćirić kaže da se Niš svrstao među stotinu najznačajnijih svetskih destinacija i da je velika stvar što će uskoro na informativnim semaforima najpoznatijih vazdušnih luka u Evropi i svetu stajati i ime ovog grada.

Direktor Aerodroma "Konstantin Veliki" Radisav Radojković, koji je prekjuče bio domaćin gradskom rukovodstvu, najavio je pored prvog JAT-ovog "Boinga 737/300" koji će 17. juna poleteti na redovnoj liniji za Pariz niz čarter letova do turističkih destinacija tokom leta i kargo letove kojim bi se izvozili naši poljoprivredni proizvodi.

Prvi avion privatne avio-kompanije "Aero-Nais" najavljuje svoj prvi čarter let za 28. jun do Bodruma u Turskoj, a planira i čarter letove za Cirih, Istambul, Veronu i Moskvu više puta sedmično. Direktor i suvlasnik "Aero Naisa" Aleksandar Simić izjavio je i da je sa agencijom "Putnik-Junivorld" već dogovoreno čarter letenje do turističkih destinacija u Turskoj i Egiptu (Šarm el Šejk).

M. Doderović


vesti po rubrikama

^Niš

15:21h

Okončana druga faza izgradnje niškog aerodroma "Konstantin Veliki"

15:30h

Danas arhijerejska liturgija u čast gradske slave

15:36h

Sednica Saveta Univerziteta

15:42h

Kontrola kontrolora

15:48h

Gradska vlada prihvatila predlog: Više taksi vozila

   
 


     


FastCounter by LinkExchange