[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 25. 5. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kompletan novosadski Gradski odbor Građanskog saveza napustio stranku

Kolektivno prešli u Demokratsku stranku

Odluka doneta posle subotnjeg saopštenja Predsedništva GSS, kaže Miloš Lučić

NOVI SAD - Gradski odbor Građanskog saveza Srbije u Novom Sadu kolektivno je napustio stranku i odlučio da u celosti pristupi Demokratskoj stranci. Dosadašnji predsednik GO Miloš Lučić kaže da je takva odluka posledica stanja u GSS-u i da je doneta posle subotnjeg saopštenja Predsedništva GSS-a, u kojem je navedeno da je novosadski odbor raspušten od strane centrale, zbog toga što se nije uključio u kampanju predsedničkog kandidata Borisa Tadića.

- Razlog zbog kojeg je navodno doneta odluka o raspuštanju ovog odbora ne postoji, jer smo mi od prvog dana aktivno podržali našeg predsedničkog kandidata. To ćemo pokazati i kroz naš budući angažman u DS-u, gde će nas, uveren sam, rado dočekati. Istovremeno ću se uzdržati od daljih komentara ove odluke - izjavio je Lučić.

Svilanovića baš briga

Autor subotnjeg saopštenja predsedništva je Snežana Lakićević Stojačić, koja je to uradila uz saglasnost Svilanovića. Predsedništvo se tog dana uopšte nije sastalo, niti je to bilo moguće, pošto je veliki broj članova bio izvan zemlje. Svilanović je bio u Švajcarskoj, Miroslav Filipović u Solunu, Stančić u Strazburu, Ivan Andrić u Makedoniji… Kada sam preksinoć na sednici predsedništva pitao Svilanovića zna li on da mu svi članovi u Novom Sadu napuštaju stranku, on je rekao "baš me briga". Građanski savez je stranka koja praktično više ne postoji zbog onog što radi Svilanović i Lakićevićka - smatra Ješić.

Član predsedništva GSS-a iz Inđije Goran Ješić međutim tvrdi da sednica rukovodstva stranke na kojoj je doneta odluka o raspuštanju novosadske organizacije nije ni održana, niti je na sednici pokrajinskog odbora, na kojoj je navodno predloženo da se raspusti GO, uopšte donet takav zaključak. Ješić kaže da je reč o običnim falsifikatima, iza kojih "stoji ambicija potpredsednika GSS-a Snežane Lakićević- Stojačić".

- Problemi su nastali zbog ambicije Snežane Lakićević i želje za osvetom Gorana Svilanovića prema odborima koji su zimus tražili njegovu smenu. Kada smo tada o njegovoj odgovornosti raspravljali na predsedništvu, Svilanović je rekao da će, ukoliko dobije podršku na glavnom odboru, raspustiti sve mesne organizacije koje su tražile njegovu smenu i da ljude koji su u tome učestvovali više neće da vidi u stranci.

Zato su uništeni naši odbori u Nišu i Kragujevcu, sada i u Novom Sadu, a sutra je na redu i Inđija. GSS više nije ona stranka u koju sam se učlanio još 1996. godine i ukoliko se ovako nastavi, sigurno će se i inđijski odbor doneti odluku sličnu ovoj u Novom Sadu - ističe Ješić.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

16:02h

Kompletan novosadski GO GSS napustio stranku

16:10h

Kikinda: Srbija pomaže Klaničnu industriju PIK

16:17h

Rekonstrukcija stadiona "Vojvodina" po planu

16:25h

JP Novosadska toplana raspisala tender

 


     


FastCounter by LinkExchange