[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 25. 5. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Niški nostalgičari juče proneli Štafetu i obeležili 25. maj, Dan mladosti

Četvrt bureka za trud

Centralna proslava kod Miše Komuniste u Čamurliji

Komunistički nostalgičari predvođeni Miodragom Stojanovićem, penzionisanim zastavnikom prve klase bivše JNA zvanim Miša Komunista, obeležili su juče popodne Titov rođendan simboličnim nošenjem Štafete od spomenika "Iskra slobode" iz parka na keju Nišave, do Spomenika oslobodiocima na centralnom Trgu Milana Obrenovića, gde je Stojanović održao i prigodan govor.

Nakon "svečanosti" u centru grada, Štafeta je automobilom odvezena do imanja koje "Miša Komunista" ima u obližnjem prigradskom selu Čamurlija, a koje je pre dve godine proglasio za eks-teritoriju pod imenom "Četvrta Jugoslavija". Tu su se centralnoj štafeti pridružile i štafete koje su donošene iz više okolnih sela.

Ako su nosioci tih lokalnih štafeta bile starije osobe, Miša ih je dočekivao čašicom rakije, a decu je darivao četvrtinom bureka, što je sponzorstvo čuvenog niškog pekara i socijaliste "Bata Baneta".

Miodrag Stojanović je, inače, rodom iz Dragovlja u opštini Gadžin Han. Kao vojno lice bio je uzoran sportista i najviše je službovao u Bitolju. Svoju "Četvrtu Jugojslaviju" u Čamurliji uredio je tako da je ograda u bojama jugoslovenske zastave sa petokrakom, na prilazu je putokaz, na centralnoj fasadi kuće Titova slika, a u voćnjaku su "ulice" sa imenima bivših jugoslovenskih republika, "trgovi" sa imenom Jovanke Broz i sekretara SKOJ-a i druge "proleterske znamenitosti".

U tom ambijentu Stojanović često organizuje prigodne svetkovine povodom značajnih komunističkih godišnjica i događaja.

M. D.


vesti po rubrikama

^Niš

15:34h

Niški nostalgičari proneli Štafetu i obeležili Dan mladosti

15:40h

Od juče krediti za bebe

15:48h

Grad obezbedio novac za obeležavanje gradske slave

15:54h

Nova delatnost Javnog preduzeća "Aerodrom" Niš

 


     


FastCounter by LinkExchange