[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 23. 5. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Većinski vlasnik Grupacija Pharmako donela odluku o promeni imena u Aktavis

Novo ime, novi brend

Želimo da naši proizvodi budu prepoznatljivi na domaćem i svetskom tržištu, rekao je Todorović

LESKOVAC - Grupacija Pharmaco, većinski vlasnik Zdravlja iz Leskovca, donela je odluku da promeni naziv u Actavis. Milan Todorović, generalni direktor "Zdravlja", kaže da je to deo strategije islandske kompanije, u nastojanju da postane jedan od najvećih proizvođača generičkih lekova u narednih 5 godina.

- Želimo da naši proizvodi budu prepoznatljivi na domaćem i svetskom tržištu, za koje se ozbiljno pripremamo. Aktavis grup preduzima ozbiljne korake kako bi se naši proizvodi uskoro pojavili na terenu Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država - navodi Todorović.

Saznao iz medija

Na pitanje kako komentariše najavu revizije postupka privatizacije u "Zdravlju", Todorović je odgovorio da je o tome saznao iz novina.
- Najava revizije postupka privatizacije me je iznenadila, jer sam to saznao putem medije. Za sada nam se niko iz Agencije nije obratio, ali im mi stojimo na raspolaganju - kazao je Todorović.

"Zdravlje" je, kao deo Pharmaco grupe, pridodao novo ime svom starom nazivu 17. maja, čime je dobilo novi logotip i vizuelni identitet koji će se postepeno uvoditi u poslovnoj komunikaciji i primenjivati na proizvodima u narednih nekoliko meseci.

- Ne želimo da izbrišemo staro ime. Ima mnogo zainteresovanih koji bi preuzeli naziv po kome je ova firma poznata već pedeset godina - ističe Todorović.

Farmaceutsko-hemijska industrija "Zdravlje" prodata je islandskoj kompaniji "Farmako" za cenu od 3,5 miliona evra. Zbog obaveza iz kupoprodajnog ugovora, u prve tri godine novi vlasnici nisu smeli da otpuštaju radnike, ali je tokom prošle godine firmu napustilo oko 650 radnika uz obeštećenje od 250 evra po godini radnog staža, za šta je kompanija isplatila oko 3,5 miliona evra. U okviru socijalnog programa, tokom pet godina predviđeno je izdvajanje po 250.000 evra godišnje za davanje stambenih kredita, kao i po 170.000 evra za obuku i edukaciju radnika.

M. Z.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:18h

Leskovac: Većinski vlasnik "Zdravlja", Grupacija Pharmako donela odluku o promeni imena u Aktavis

15:26h

Novine u predstojećoj turističkoj ponudi STC Bajina Bašta

15:34h

Privođen aktivista Vlaške DS

   
 


     


FastCounter by LinkExchange