[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 10. 5. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Renesans" svečanim koncertom obeležava 35 godina postojanja

Jubilej u ružnoj stvarnosti

Ansambl za ranu muziku "Renesans" obeležiće svečanim koncertom 35 godina postojanja, večeras u 20 časova u Kolarčevoj zadužbini. Publika će moći da čuje muziku srednjeg veka i baroka na autentičnim instrumentima, a gosti "Renesansa" biće ansambl "Jokulatores Slavenses". Povodom jubileja na konferenciji za novinare govorili su osnivači "Renesansa" Ljubomir Dimitrijević, Dragan Mlađenović i Miomir Ristić.

- Do sada smo izbegavali da se suočimo sa istinom, a to je da beogradsko i srpsko društvo nisu ništa uradili za "Renesans". Prošli smo sve kontinente gde su se mnogi pitali kako je moguće da Beograd i Srbija imaju ansambl sa ovakvom tradicijom. Tražili smo svojevremeno da dobijemo prostorije za muzej gde bismo izložili našu kolekciju starih instrumenata i notnog materijala, gde bismo radili, mogli da nastupamo. Bio bi to prostor za organizovanje nekog budućeg festivala rane muzike. Eto, posle mnogo godina koje smo posvetili ansamblu nismo realizovali ovu ideju - rekao je Miomir Ristić.

Biljana Zdravković, direktor "Jugokoncerta", posebno je istakla da je "Renesans" nedavno bio na uspešnom koncertu u Francuskoj, što je finansirala Skupština grada, ali da bi osnivanje Centra za ranu muziku bila veoma dobra inicijativa u našoj prestonici.

B. L.


vesti po rubrikama

^kultura

17:41h

Olah Vince o čudnoj domaćoj sudbini romskog sastava "Earth, Wheel, Sky"

17:49h

Koncert grupe britanske grupe "Lajka" u Domu omladine

17:57h

Narodni muzej slavi 160 godina postojanja

18:06h

"Renesans" svečanim koncertom obeležava 35 godina postojanja

18:13h

Izložba radova studija "Talent Fektori" u Remontu

 


     


FastCounter by LinkExchange