[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 10. 5. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predrag Rajković (32) s kolima pokosio pešake u Nišu

Pijan ubio jednog,
četvoro povredio

Od posledica gaženja preminuo Stojan Milenković (79); Kritično Aleksandra Stojanović (14) i Saduša Redžić (33); Lakše povređeni Ivana Jovanović (22) i Miljan Nikolić (24); Alko-test očitao 1,39 promila alkohola u krvi vozača

NIŠ - Predrag Rajković (32) iz Niša preksinoć je upravljajući automobilom marke "nisan", a u pokušaju preticanja "mercedesa" u Ulici Kosovke devojke u naselju Pantelej, prvo je udario u vozilo koje je preticao, a zatim sleteo sa kolovoza i pokosio grupu pešaka.

Rajković je na trotoaru povredio pešake Stojana Milenkovića (79), Aleksandru Stojanović (14), Sadušu Redžić (33), Ivanu Jovanović (22) i Miljana Nikolića (24). Povređeni su brzo prebačeni u niški Klinički centar, ali je povređeni Stojan Milenković, sa teškim povredama glave i grudnog koša, posle nekoliko sati umro.

Inače, lekari Kliničkog centra saopštili su juče da su u teškom stanju i povređene Saduša Redžić i Aleksandra Stojanović i da se i dalje bore za njihove živote.

Posle privođenja u policiju akter ove nesreće Predrag Rajković kažnjen od sudije za prekršaje sa 6.000 dinara uz jednogodišnju zabranu upravljanja motornim vozilom i krivični postupak zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja.

Kako "Glas" nezvanično saznaje policijski alko-test na licu mesta u Rajkovićevom organizmu izmerio je prisustvo 1,39 promila alkohola.

"Ulica smrti"

Ulicu Kosovke devojke zbog čestih i tragičnih saobraćajnih nezgoda već nazivaju "ulicom smrti". Saobraćajni znak brzinu u ovoj uskoj ulici ograničava na 40 kilometara na sat, ali to mnogi vozači ne poštuju. Saobraćajna policija je po saznanju "Glasa" od gradskog Sekretarijata za urbanizam zahtevala postavljanje "ležećih policajaca" jer se u blizini nalazi i Osnovna škola. Međutim, do toga nije došlo verovatno zbog prakse urbanista da "ležeće policajce" ne postavljaju na ulicama kroz koje prolaze redovne linije gradskog saobraćaja.

M. D.


vesti po rubrikama

^hronika

18:02h

Poznata diskoteka "Tvrđava" u Kuli, posle tačno tri godine, ponovo napadnuta

18:10h

Zagreb: Poginuo otac, tri sina i svastika

18:18h

Predrag Rajković s kolima pokosio pešake u Nišu

18:27h

Saobraćajna nesreća kod Valjeva: Stradao vozač džipa

 


     


FastCounter by LinkExchange