[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 10. 5. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Poznata diskoteka "Tvrđava" u Kuli, posle tačno tri godine, ponovo napadnuta

Bačen bojni otrov,
oko 20 povređenih

Privedene su dve osobe - Milan Janković iz Vrbasa i Goran Đukić, rodom iz Gospića. Igor Vujačić, vlasnik bara-diskoteke nedavno izjavio da neće odustati od tužbe protiv Milorada Lukovića Legije u kojoj traži nadoknadu štete za paljenje istog objekta 4. maja 2001. godine

10. May 2004 00:19 (GMT+01:00)

NOVI SAD - Jedna osoba je teško, a oko dvadeset je lakše povređeno kada je juče ujutro u Kuli, u baru-diskoteci "Tvrđava", vlasnika Igora Vujačića, bačen suzavac sa bojnim otrovom iz grupe plikavaca. Eksplozija gasova dogodila se oko dva sata ujutro. Video trake sa kamera za nadzor, jasno pokazuju mladića starog manje od 20 godina kako ispušta bombu sa suzavcem i napušta lokal. Tada dolazi do panike, u kojoj najviše stradaju spoljnja stakla, a prema do sada dostupnim podacima, samo jedna osoba je teže povređena.

Kako Beta saznaje iz izvora u policiji Kule, privedene su dve osobe - Milan Janković iz Vrbasa i Goran Đukić, rodom iz Gospića. Policija decidno odbacuje mogućnost bilo kakvog povezivanja ovog slučaja sa paljenjem dikoteke 2001. godine. Posle saslušanja oni su predati nadležnim sudskim organima u Somboru.

Reporteru "Glasa" juče je u kulskom domu zdravlja rečeno da se lekarima javilo 14 osoba sa simptomima trovanja gasom (gušenje), ali je samo jedan zadržan u bolnici zbog povrede noge prilikom iskakanja kroz prozor.

Foto

Vlasnik Igor Vujačić

Uništen je inventar diskoteke, u kojoj je u trenutku eksplozije bilo oko 400 gostiju, navode izvori u policiji. Većina gostiju povređena je prilikom stampeda i iskakanja kroz prozor.

Pre tri godine, 4. maja 2001. godine, Milorad Luković Legija, pucajući nasumice, izazvao je požar u diskoteci "Tvrđava".
Tim povodom, pre nekoliko dana, vlasnik tvrđave Igor Vujović je rekao da neće odustati od tužbe protiv Lukovića u kojoj traži nadoknadu štete.

On je za "Glas" tada izjavio da je 1999. godine izgradio tu diskoteku u koju je njegova porodica uložila više od milion tadašnjih maraka (oko 500.000 evra).
"Tvrđava" je bila poznata u celoj Vojvodini, dolazile su razne grupe. Od pređašnje diskoteke, Vujačiću su ostale samo video-kasete.

Vujačić je tada izjavio da ne zna zašto je Legija pucao, ali to što se desilo nije ga puno iznenadilo.
- Legija i njegovi ljudi i pre toga su navraćali, a posle njihovog dolaska, dikoteka bi se obično brzo ispraznila.

- Tako je i bilo za 1. maj (2001.) Došli su oko pola tri, počeli da traže svoju muziku, da se bahato ponašaju, a ostali gosti su se razišli. Bili smo nemoćni, ćutali smo i trpeli. Ničim ih nikada nismo izazivali, izlazili smo u susret njihovim željama. Dobijali su čak i piće na račun kuće. Nismo imali kome da se žalimo, a čak nam je i policija savetovala da ih se klonimo - pričao je Vujačić za "Glas", napominjući da se stanica policije nalazi u neposrednoj blizini diskoteke.

Radnici diskoteke opisali su tada da su pre izbijanja požara bili Legija i još dvojica kojima nisu znali imena. Jedan od njih ostao je napolju pored kola. Ovi su tražili muziku, izvadili tri, četiri pištolja i počeli da pucaju. Izrešetali su muzičke uređaje, posle čega je buknula vatra.

M. J. - Beta


vesti po rubrikama

^hronika

18:02h

Poznata diskoteka "Tvrđava" u Kuli, posle tačno tri godine, ponovo napadnuta

18:10h

Zagreb: Poginuo otac, tri sina i svastika

18:18h

Predrag Rajković s kolima pokosio pešake u Nišu

18:27h

Saobraćajna nesreća kod Valjeva: Stradao vozač džipa

 


     


FastCounter by LinkExchange