[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 9. 4. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Prošla vremena: Koštunica, Labus, Tadić, Krga i Maraš

Miroljub Labus najavio žestoku borbu na predsedničkim izborima

Odmah posle Uskrsa

krećemo u kampanju

Pobeda Tomislava Nikolića donela bi novu izolaciju Srbije, tvrdi potpredsednik srpske vlade

BEOGRAD - Ako Tomislav Nikolić pobedi na predstojećim predsedničkim izborima, G17 plus će napustiti srpsku vladu, najavio je Miroljub Labus, potpredsednik Republičke vlade i predsednik G17 plus, na jučerašnjem razgovoru sa glavnim i odgovornim urednicima najvažnijih srpskih medija.

Labus je objasnio da bi pobeda radikalskog, odnosno poraz demokratskih kandidata, doveo Srbiju u novu izolaciju, koja, kako je rekao, ne bi bila obeležena novim sankcijama, ali bi država, svejedno, bila odbačena od međunarodne zajednice.
- Na ovim izborima se rešava sudbina Srbije - tvrdi Labus, dodajući da nema ništa lično protiv Tomislava Nikolića, kandidata SRS-a, već je protiv ideja koje zastupa ta stranka.

Objašnjavajući jučerašnje dramatično saopštenje o nužnosti smene Borisa Tadića sa mesta ministra odbrane SCG, Labus je rekao da je bilo potrebno da se to saopšti jasno i precizno pre nego što u javnost stigne kroz glasine i poluinformacije.
- Premijer Koštunica i ja smo razgovarali sa Tadićem i ponudili mu da ostane ministar odbrane, ali da Demokratska stranka uđe u vladu i podrži zajedničkog predsedničkog kandidata koji ne bi bio niko od nas trojice - rekao je Labus.

Novinari da konsultuju vladu

Labus je apelovao na glavne i odgovorne urednike da, ukoliko dođu do nekog poverljivog materijala, koji ima elemente državne tajne, konsultuju nekog iz vlade, da li je objavljivanje takvog materijala suprotstavljeno nacionalnom interesu. "Tako bi uradio svaki urednik bilo gde u svetu, pa i u Americi", tvrdi potpredsednik Vlade.

- Tadić je pitao kada bi bila obavljena rekonstrukcija vlade i dobio odgovor da bi bilo neozbiljno da se to uradi pre no što istekne prvih sto dana njenog postojanja. Potom je Tadić rekao da smatra da je za DS najpovoljnije da ima svog predsedničkog kandidata koji nastupa sa opozicionih pozicija - prepričao je Labus.

Potpredsednik vlade je rekao da smatra da je to sasvim legitiman stranački stav demokrata, ali da on ne odgovara vladajućoj koaliciji koja želi da preuzme odgovornost za sve sektore vlasti za koje je zadužena, uključujući i bezbednost.
- Pošto bi novi ministar odbrane trebalo da bude Prvoslav Davinić, koji je član G17 plus, ja sam preuzeo na sebe da čitavu stvar objavim, mada mi nije bilo ni malo prijatno - priznao je Labus.

On je dodao da mu je žao što demokratske stranke neće imati jednog zajedničkog kandidata, ali je obećao da će vladajuća koalicija u drugom krugu podržati bilo kog kandidata takozvanog demokratskog bloka, uključujući i Borisa Tadića.

- Trebalo bi da se tokom uskršnjih praznika dogovorimo o kandidatu vladajuće koalicije i da, već od srede, krenemo u kampanju. To će biti kampanja ideja a ne kandidata, jer će našu iskrenu podršku imati svaki demokratski kandidat koji se plasira u drugi krug - izjavio je Miroljub Labus.

M. M.


vesti po rubrikama

^politika

17:20h

Većina stranaka iz vlasti očekivala smenu ministra odbrane

17:35h

Mićunović: Labus i Koštunica imaju plan o podeli vlasti sa radikalima

17:45h

Tomislav Nikolić i zvanično kandidat SRS za predsednika Srbije

17:55h

Odbor za ustavna pitanja Skupštine Srbije

18:10h

Miroljub Labus najavio žestoku borbu na predsedničkim izborima

18:20h

Tadić kaže da ga smenjuju jer su propali pregovori o kandidatu za predsednika

18:35h

Koštunica uslovio izručenja Haškom sudu

18:50h

Budući ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić

23:35h

Koštunica čestitao Vaskrs patrijarhu i vernicima

23:55h

Tadić, u svoje i ime stranke, čestitao Vaskrs svim vernicima

   


     


FastCounter by LinkExchange